Στις 10:00 ξεκινά η μυστική ψηφοφορία στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για την Πρόταση Μομφής κατά Στ. Κασσελάκη

Αθήνα.- Αν και δεν μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα της σημερινής (Κυριακή, 08/09/24) μυστικής ψηφοφορίας για την πρόταση Μομφής που κατέθεσαν 100 στελέχη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, -και υποστηρίζει ο Παύλος Πολάκης- κατά του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη, εντούτοις η πρώτη ήττα Κασσελάκη που ήρθε αργά το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τον τρόπο που θα διεξαγόταν η…. ψηφοφορία για την πρόταση μομφής, δίνει μία πρόγευση…. Η πλευρά του προέδρου ήθελε ξεκάθαρα μια ανοιχτή και φανερή διαδικασία, σε αντίθεση με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους που ήθελαν μια μυστική διαδικασία μέσω κάλπης.

Επικράτησαν οι δεύτεροι και μάλιστα με διαφορά ήτοι 122 υπέρ κάλπης, 86 κατά κάλπης και 4 που δεν διάλεξαν πλευρά. Ως εντυπωσιακό καταγράφεται το γεγονός ότι από την ψηφοφορία έλειπαν οι ψήφοι 83 μελών της ΚΕ.

Πάντως, το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας (10:00 -13:00) είναι αβέβαιο.

Προάγγελος

Η ψηφοφορία θεωρήθηκε προάγγελος αποτελέσματος και για την αντίστοιχη διαδικασία της πρότασης μομφής, η οποία ενώ αρχικά είχε προαναγγελθεί ότι θα ολοκληρωνόταν χθες πήρε παράταση για το πρωί της Κυριακής στις 10.

Εκεί, τα 295 μέλη της ΚΕ θα κληθούν να πάρουν θέση. Ο αριθμός 148 θεωρείται κομβικός, αφού αποτελεί τον απαιτούμενο αριθμό ψήφων του 50 συν 1 ώστε η πρόταση να περάσει ή να απορριφθεί. Θα καταφέρουν να τον πετύχουν όσοι των αμφισβητούν. Οι 87 έλεγαν πάντως χθες ότι έχουν «σίγουρες» γύρω στις 130 ψήφους. Υπάρχει ωστόσο και ο Παύλος Πολάκης.

Η αναβολή της ψηφοφορίας για το πρωί της Κυριακής δημιούργησε πάντως ένταση στο προεδρείο καθώς η εσωκομματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι δεν πάρθηκε συλλογικά αυτή η απόφαση.

Διαμαρτυρίες

Οι μουρμούρες αλλά και οι διαμαρτυρίες στη συνέχεια ήταν έντονες περί χειραγώγησης της διαδικασίας από την πλευρά Κασσελάκη, ειδικά μετά το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας που ξεκάθαρα δεν τον ευνοούσε. Τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα της εφορευτικής επιτροπής.

Με στοιχεία από in.gr