Πέρασε η πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη – Νέες εκλογές για αρχηγό

Πέρασε τελικά η πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην ψηφοφορία που διεξήχθη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 163 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη και 123 κατά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την πτέρυγα των “100” που έκαναν την πρόταση Μομφής, 163 ψήφισαν ΥΠΕΡ και -120 ΚΑΤΑ.  Βρέθηκαν και 3 λευκά.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως πλέον ο Κασσελάκης δεν θα είναι ούτε υπηρεσιακός πρόεδρος και το πιθανότερο είναι πως τον ΣΥΡΙΖΑ θα εκπροσωπήσει στη ΔΕΘ ο Νίκος Παππάς ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Πλέον, εφόσον εγκρίθηκε η πρόταση μομφής, το θέμα παραπέμπεται σε έκτακτο Συνέδριο που θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Συνολικά ψήφισαν 286 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, τα 210 εξ’ αυτών δια ζώσης, και τα 76 τηλεφωνικά με βάση την ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναμένεται πλέον η αντίδραση Κασσελακη γιατί το αποτέλεσμα είναι εκκωφαντικό και απορριπτικό για τον ίδιο.

Τυπικά το καταστατικό προβλέπει προβλέπει καταφυγή σε έκτακτο συνέδριο. Δεν αποκλείεται όμως πλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει την πολιτική πρωτοβουλία να οδηγήσει το κόμμα στην κάλπη.Yπάρχουν σκέψεις για διεξαγωγή πρώτα τακτικού συνεδρίου και εν συνεχεία διεξαγωγής εκλογών για πρόεδρο.

Ο Κασσελάκης πλέον-και αυτό είναι επίσημο-έχασε τον έλεγχο του μεγαλύτερου οργάνου του κόμματος ενώ στην ΚΟ υπάρχει απόλυτος διχασμός στα δύο.

Οπαδοί του Στέφανου Κασσελάκη εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το αποτέλεσμα έξω από την αίθουσα που γίνονται οι εργασίες της ΚΕ. Ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων, ότι δεν εισακούεται η βάση του κόμματος. Στην εμφάνισή του στην αίθουσα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χειροκροτήθηκε ενώ κόσμος φώναζε “εμείς έχουμε πρόεδρο”.

Σύμφωνα με όσα ακούγονται στα πηγαδάκια της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται πως είναι αυτό που θέλει να ανέβει στη ΔΕΘ για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που δίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τον πρωθυπουργό.

Αποχώρησε οργισμένος ο Στέφανος Κασσελάκης – Οι γραφειοκράτες φόρεσαν κουκούλες στα μέλη της ΚΕ

Ένα λεπτό διήρκησε η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων που επεφύλασσαν ήττα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος δεν ανακοίνωσε τις προθέσεις του, άρα μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν θα προκηρύξει άμεσα εκλογές ή αν θα επιμείνει πρώτα στη διεξαγωγή συνεδρίου για να τεθεί εκ νέου το ζήτημα εάν το κόμμα θα προσφύγει σε κάλπες.

Με σκληρή γλώσσα καταφέρθηκε εναντίον της εσωκομματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι η «κομματική γραφειοκρατία δεν αποδέχεται την εντολή των μελών».

Έκανε λόγο για «νομενκλατούρα του κόμματος που επιστράτευσε διεργασίες που δεν ανήκουν στην Αριστερά φορώντας στα μέλη της ΚΕ κουκούλα», επιτιθέμενος ουσιαστικά στον τρόπο που επελέγη για να διεξαχθεί η ψηφοφορία με κάλπες και όχι με ανάταση χεριών.

«Οι αποφάσεις μου θα ανακοινωθούν εκεί που λογοδοτώ πάντα, στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε ενώ τόνισε ότι από την πρώτη μέρα που εξελέγη πρόεδρος «ζει τη μομφή» ενώ τώρα «αισθάνεται λυτρωμένος».

Στη συνέχεια αποχώρησε και πάλι υπό τις επευφημίες των υποστηρικτών του με τους συνεργάτες του να αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να επιστρέψει στη συνεδρίαση της ΚΕ.

Στοιχεία:in.gr