ΤΩΡΑ: Κασσελάκης προς διαφωνούντες: Καταθέστε πρόταση μομφής

Παρότι τον ‘Έτρωγε”, όπως είπε, το χέρι του, δεν σήκωσε, τελικά, το γάντι ο Στέφανος Κασσελάκης και δεν οδηγεί τον ΣΥΡΙΖΑ σε προεδρικές εκλογές, αλλά ζητάει από τους διαφωνούντες να καταθέσουν πρόταση Μομφής η οποία, όπως είπε, θα συζητηθεί στο Τακτικό Συνέδριο του Κόμματος.

«Καταθέστε πρόταση μομφής εναντίον μου, όπως προβλέπει το καταστατικό και θέλω να σας δω να το κάνετε», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Και συνέχισε: «Κάντε μομφή και θα πάει σε απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που εκλέχθηκε με το εκλεκτορικό σώμα του 2019 και θα αντιμετωπίσει την βάση του 2024. Η βάση θα κρίνει την μομφή. Η βάση θα κρίνει την στάση όλων μας».

Στην αρχή της ομιλίας του ο Στέφανος Κασσελάκης επιτέθηκε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  για το θέμα των υποκλοπών ενώ μίλησε για συγκάλυψη από πλευράς κυβέρνησης για το έγκλημα των Τεμπών.

Ο κ. Κασσελάκης στη συνέχεια άφησε αιχμές για όσους θέλουν να προκαλέσουν εσωκομματικές εκλογές .

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει» λέει ο Κασσελάκης

«Η ενότητα απαιτεί ενότητα στην ψυχή. Ενότητα στην καθαρότητα των προθέσεων. Ενότητα στην συντροφικότητα. Αυτή είναι η μόνη μου επιδίωξη. Μία νέα ενότητα. Να μπει τέλος στα οικόπεδα και τα οικοπεδάκια. Όποτε πάω να φύγω μπροστά, να σκεφτώ μία ριζική αλλαγή, βρίσκομαι εγκλωβισμένος σε ένα σύστημα ακριβώς για να μην μπορεί να αλλάξει τίποτα. Γιατί όλα ήταν αποτελέσματα ισορροπιών» σημείωσε.

Αμέσως μετά τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλάζει ή βουλιάζει».

Σε άλλο σημείο ανέφερε πως εισηγούμαι  την αναβάθμιση της ΚΕ με 201 μέλη. Θα συνεδριάζει όπως είπε 4 φορές το χρόνο, θα επεξεργάζεται τις προτάσεις των περιφερειακών επιτροπών.

Αμέσως μετά ο κ. Κασσελάκης τόνισε για την εκλογή προέδρου. Πρέπει – όπως είπε – να γίνεται με καθολική ψηφοφορία από τη βάση του κόμματος, δηλαδή τα μέλη και τους φίλους . Ο πρόεδρος, σημείωσε ο κ. Κασσελάκης,  θα προτείνει στην ΚΕ τον γενικό γραμματέα, τον αναπληρωτή και τους γραμματείς και η ΚΕ θα ψηφίζει επί των προτάσεων αυτών. Παράλληλα, όπως είπε,  ο πρόεδρος θα είναι αυτός που θα ορίζει τον γενικό οικονομικό διευθυντή και τον εκπρόσωπο του κόμματος.

Τι είπε για Τσίπρα

Πρόσθεσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τον έβαλε στην πολιτική. «Τιμώ την κυβέρνησή του, την κυβέρνησή μας. Έχω τρεις επιμέρους διαφωνίες, τον νόμο Κατρούγκαλου, το μαξιλάρι και το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης», υπογράμμισε για να προσθέσει.

«Η παρέμβασή του στο συνέδριο με αιφνιδίασε. Ο σεβασμός μου είναι μεγάλος και του λέω Αλέξη έλα και ανάλαβε αλλά αν δεν θες να αναλάβεις στήριξε τον εκλεγμένο πρόεδρο. το ότι δεν έγινε κάτι από τα δύο είναι προσωπική του επιλογή και το σέβομαι».

Αλλαγές για υποψήφιους βουλευτές και ευρωβουλευτές

Ο κ. Κασσελάκης πρότεινε ακόμη όλοι οι βουλευτές και ευρωβουλευτές να είναι επιλογές των μελών και να πρέπει να περάσουν από την ίδια κρίση της βάσης όλοι οι υποψήφιοι.

«Τα ψηφοδέλτια να ανήκουν στα μέλη και τους φίλους του κόμματος. Απλά και δημοκρατικά. Ο πρόεδρος κρατάει μόνο την κατάρτιση του ψηφοδελτίου της Επικρατείας.  και προτείνω το ένα τρίτο του ψηφοδελτίου Επικρατείας να προέρχεται από τη νεολαία» σημείωσε.

Μπήκαν στην αίθουσα της συνεδρίασης οι εργαζόμενοι «Αυγής» και «Κόκκινου»

Εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινου» που πραγματοποιούν στάση εργασίας και διαμαρτυρία έξω από το ξενοδοχείο εισήλθαν εντός στον χώρο που θα διεξαχθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και φώναξαν συνθήματα, την ίδια στιγμή που μπήκε και ο Στέφανος Κασσελάκης. «Εδώ εδώ και κάθε μέρα εδώ, να βάλουμε ένα τέλος στον εμπαιγμό», δόνησε, μεταξύ άλλων, την αίθουσα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων να κάνει έναρξη των εργασιών αλλά αρνήθηκαν. Λίγη ώρα αργότερα αποχώρησαν.

Σε λίγο περισσότερο ρεπορτάζ