ΣΥΡΙΖΑ: στις 20:00 ψηφοφορία – Πολάκης: Θα είμαι υποψήφιος

Σε εξέλιξη είναι η πρώτη μέρα της κρισιμότερης ίσως μέχρι σήμερα συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. Μετά την ομιλία Κασσελάκη, στην οποία προκάλεσε για κατάθεση πρότασης μομφής, οι «87» το έπραξαν.

Πριν ακόμη αρχίσει η συνεδρίαση υπήρξε κείμενο των εκατό μελών της Κεντρικής Επιτροπής, από την ομάδα των «87», με το οποίο ζήτησαν από τον Στέφανο Κασσελάκη να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε εσωκομματικές εκλογές για εκλογή προέδρου. Σε διαφορετική περίπτωση προανήγγειλαν, όπως και ο Παύλος Πολάκης, ότι θα προσφύγουν σε πρόταση μομφής.

Τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής άνοιξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης με μια πολύ αιχμηρή ομιλία, με κάποιους να τη χαρακτηρίζουν εμπρηστική, με καρφιά για τους «87», μια στο καρφί μια στο πέταλο για τον Παύλο Πολάκη και πολλές αναφορές στον Αλέξη Τσίπρα.

Το κλίμα είναι έκρυθμο, τα πηγαδάκια πολλά, και αναμένονται ενδιαφέρουσες εξελίξεις και αιχμηρές ομιλίες. Στο βήμα ανεβαίνουν τώρα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής με την ομιλία Πολάκη να συγκεντρώνει τα βλέμματα.

Φάμελλος: Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στο κόμμα

Βολές κατά του Στέφανου Κασσελάκη εξαπέλυσε και ο πρώην πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Σωκράτης Φάμελλος.

«Υπάρχει έλλειμμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας στο κόμμα. Και ο πρόεδρος είναι υπεύθυνος για το πολιτικό πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Σωκράτης Φάμελλος κατά την ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή.

Πότε αναμένεται να ψηφιστεί η πρόταση μομφής

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση περί τις 20:00 σήμερα.

Σε λίγο περισσότερα