Αποκλεισμός μέρος Ελλήνων εξωτερικού από τα γήπεδα στην Ελλάδα

Σε λίγες εβδομάδες η αθλητική σεζόν θα μπει στην κεντρική της φάση τόσο σε επίπεδο ποδοσφαίρου όσο και μπάσκετ με αγώνες στην Ευρώπη και τα διάφορα ντέρμπι.

Ο Δορυφόρος εξέτασε τις πολλές διαμαρτυρίες Ελλήνων εξωτερικού που αφορούν την είσοδό τους στα γήπεδα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα την ψηφιακή διαδικασία εισόδου στα γήπεδα μέσω Gov.gr Wallet

Παρότι η Πολιτεία ισχυρίζεται ότι έχει δώσει λύση στο πρόβλημα η πραγματικότητα άλλα δείχνει (καταθέσαμε σχετικό ερώτημα στο αρμόδιο υπουργείο)

Ποια κατηγορία Ελλήνων αποκλείεται από το δικαίωμα εισόδου:

Όσοι δεν έχουν λογαριασμό στο taxisnet δεν τους επιτρέπεται να κατεβάσουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet, κάτι που αφορά πολλούς κυρίως νέους που δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα άρα δεν έχουν λογαριασμό taxisnet.

Τι ισχυρίζεται η πολιτεία ;

Ότι για αυτούς υπάρχει ειδική εφαρμογή του Gov.gr Wallet στην κατηγορία αλλοδαπών.

Κι όμως αν προσπαθήσει Έλληνας του εξωτερικού με ελληνικό διαβατήριο να εγγραφεί στην εφαρμογή τότε εμφανίζεται η επισήμανση ότι αφορά μόνο αλλοδαπούς και όχι Έλληνες και δεν του επιτρέπεται να εγγραφεί.

Δεν αναφερόμαστε καν στις περιπτώσεις αν ο φίλαθλος Έλληνας του εξωτερικού έχει εισιτήριο διαρκείας για αθλητικούς αγώνες. Το σύστημα δεν του το επιτρέπει ακόμη και άν έχει διαβατήριο άλλης χώρας δηλ. τις περιπτώσεις Ελλήνων με διπλή υπηκοότητα.

Επικοινωνήσαμε με αθλητικά σωματεία στην Ελλάδα και η απάντηση ήταν από όλες τις πλευρές ότι η ευθύνη ανήκει στην Πολιτεία και ότι οι ΠΑΕ ή οι ΚΑΕ δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Πόσο δύσκολο είναι αλήθεια να λυθεί ένα τόσο απλό θέμα ; Βέβαια στην πατρίδα μας τα θέματα λύνονται συνήθως μόνο αν αφορά πολλούς, σε διαφορετική περίπτωση το ενδιαφέρον περιορίζεται στο ελάχιστο.

Πηγή:doryforos-europa.blogspot.com

*Panhellenic Post: Θα λέγαμε, στην πατρίδα τα θέματα λύνονται μόνον αν δεν αφορούν τους Έλληνες του εξωτερικού! Π.χ. ΑΜΚΑ…