Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρόγραμμα φιλοξενίας Ελληνόπουλων από το Κάιρο

Mετά την αναποδιά που βίωσαν στην αρχή του ταξιδιού τους λόγω των τρομερών πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Αττική, οι μικροί και οι μεγάλοι κατασκηνωτές του Καΐρου αποχαιρέτησαν στο τέλος του Αυγούστου, την Ελλάδα και πήραν τον δρόμο της επιστροφής για το Κάιρο.

Όπως ανέφεραν στον Βασίλη Πουλαρίκα και στην εφημερίδα “Νέο φως” της ελληνική κοινότητας Καΐρου, έζησαν μοναδικές και ανεπανάληπτες εμπειρίες κατασκηνωτικής ζωής στη Χαλκιδική, και συγχρόνως απόλαυσαν και την παραμονή τους στην Αθήνα.

«Γνωρίσαμε Έλληνες και από άλλα μέρη του κόσμου μας είπαν. Παίξαμε μαζί τους και μάθαμε για την καθημερινότητά τους στην Ιορδανία, την Ιταλία και την Αλβανία» είπε η Μαρία , ενώ ο Φιλοπατήρ και ο Αλέκος εξιστόρησαν το πως κυλούσε η μέρα στην κατασκήνωση. Από το πρωινό ξύπνημα και τις ατέλειωτες αθλητικές  δράσεις της ημέρας μέχρι το βράδυ που κατάκοποι έπεφταν όλοι για ύπνο.

Στην Αθήνα, επισκέφθηκαν τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το Μουσείο της Ακρόπολης ενώ έκαναν τα τελευταία τους ψώνια με τα απαραίτητα αναμνηστικά από το Μοναστηράκι και την Πλάκα.

Το πρόγραμμα φιλοξενίας του Υπουργείου εξωτερικών έληξε με επιτυχία και η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου έδωσε για μια ακόμα φορά το παρών, διαισθανόμενη από την πρώτη στιγμή τη σημασία πρωτοβουλιών που φέρνουν πιο κοντά τους Απόδημους Έλληνες, με τη μητέρα – πατρίδα.

Πηγή: Ελληνική Κοινότητα Καΐρου/Βασίλης Πουλαρίκας