‘Αποψη: Λόγος και αντίλογος

Φωτο από FB

Όπου υπάρχει λόγος, υπάρχει και αντίλογος. Τόσο ο «λόγος», όμως, όσο και ο «αντίλογος» πρέπει να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια της σοβαρότητας. Επίσης,  στις δημοκρατίες, όπου υπάρχει συμπολίτευση, πρέπει να υπάρχει και αντιπολίτευση. Τόσο η «συμπολίτευση» όσο και η «αντιπολίτευση» πρέπει να κινούνται, όμως, στα πλαίσια της δεοντολογίας.

Ο λόγος για την «διαμάχη» στο δήμο Πόρου μεταξύ της δημοτικής αρχής και της δημοτικής αντιπολίτευσης. Αφορμή η αλλαγή στην τοποθεσία διεξαγωγής της συναυλίας του Θανάση Πολυκανδριώτη και της Λένας Αλκαίου, λόγω «…των εκτιμήσεων για αντίξοες καιρικές συνθήκες».  Η εκδήλωση μεταφέρεται στην Πλατεία Ηρώων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, στις 21:00.

Αντιδρώντας στην αλλαγή τοποθεσίας η αντιπολίτευση (σ.σ. δεν μας ενδιαφέρουν οι παρατάξεις και τα ονόματα) εξέδωσε μία «περιπαικτική» ανακοίνωση προσπαθώντας αφενός μεν να γελοιοποίηση το λόγο της αλλαγής «καιρικές συνθήκες» και, αφετέρου, να κατηγορήσει τη Δημοτική αρχή για «άστοχη» αρχική επιλογή του χώρου του Ρωσικού Ναύσταθμου αλλά και για  «…υποβάθμιση των «Συνοριακών» αποτελεί μια ακόμα πτυχή της σοβαρής συρρίκνωσης του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου μας» από την νέα δημοτική αρχή.

Και σε ό,τι αφορά την υποστηριζόμενη από την αντιπολίτευση «υποβάθμιση των «Συνοριακών», εμείς λόγω της περιοδικής – παραθεριστικής παρουσίας μας στο νησί,  προσωπική αντίληψη δεν έχουμε διό και αποφεύγουμε την επί του ζητήματος τοποθέτηση. Μπορούμε μόνο να υποστηρίξουμε ότι η χωρομετάθεση από μόνη της δεν συνιστά κανενός είδους «υποβάθμιση» αφού το κοινό θα είναι ίδιο οι δε συνθήκες  στο ασφαλτοστρωμένο κέντρο του νησιού (σε περίπτωση κακοκαιρίας) θα είναι σαφώς ευνοϊκότερες για τους πολίτες, από του να βρεθούν  μέσα στη λάσπη του χώρου του Ρωσικού Ναύσταθμου  (σε περίπτωση βροχής) ή μπροστά στον ανοικτό κόλπο (σε περίπτωση ισχυρών ανέμων).

Σε κάθε περίπτωση, δυσκολότερα διανύεις «5-6 χιλιόμετρα» υπό βροχή -κάποιοι ακόμη και με τα πόδια- με τα αυτοκίνητα να σχηματίζουν ατέλειωτη ουρά, από του να κάθεσαι σε κάποιες καφετέριες σκεπαστές ή να τρέξεις να χωθείς κάτω από κάποιες τέντες ή, ακόμη, και να απομακρυνθείς περπατώντας σε πεζοδρόμια κάτω από γείσα ή μπαλκόνια..…

Αλλά εάν η αντιπολίτευση -σοβαρευόμενη, όπως γράφει-  έχει δίκιο στην αρχική της τοποθέτηση πως «…η δημοτική αρχή κατάλαβε προφανώς ότι η επιλογή του Ρωσικού Ναύσταθμου για την συναυλία του Θανάση Πολυκανδριώτη ήταν εσφαλμένη και θα έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο την ίδια, όσο και τον μεγάλο συνθέτη» γιατί την κατηγορεί στη συνέχεια για την αλλαγή του χώρου, έστω και «με την πρόφαση των «καιρικών συνθηκών»;

Η Παππάς- παππάς ή ζευγάς- ζευγάς.

Χ. Μαλ.

Μεταφέρουμε κατωτέρω από το saronicmagazine.gr

Αλλαγή στην τοποθεσία διεξαγωγής της πολυαναμενόμενης συναυλίας του Θανάση Πολυκανδριώτη και της Λένας Αλκαίου.

Η συναυλία, που εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών «Συνοριακά της Νεότερης Ελλάδας 2024», δεν θα πραγματοποιηθεί στον Ρώσικο Ναύσταθμο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Λόγω των εκτιμήσεων για αντίξοες καιρικές συνθήκες, η εκδήλωση μεταφέρεται στην Πλατεία Ηρώων και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024, στις 21:00.

Ο Δήμος Πόρου ενημερώνει ότι λόγω της διεξαγωγής των μουσικών συναυλιών, τόσο της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού όσο και της συναυλίας των Πολυκανδριώτη-Αλκαίου στην Πλατεία Ηρώων, η δημοτική συγκοινωνία θα πραγματοποιεί δρομολόγια μόνο στο τμήμα Νέο Λιμάνι – Παλιό Λιμάνι, τόσο την Παρασκευή 30 Αυγούστου όσο και το Σάββατο 31 Αυγούστου, μεταξύ 20:00 και 00:00.

Διαβάστε την ανάρτηση της “Καθαρής Πορείας – Σελίδα Αλήθειας”: 

“Έκτακτο Δελτίο βροχής για τον Ρώσικο Ναύσταθμο εξέδωσε η ΕΜΥ για το Σάββατο βράδυ, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα τον Δήμο Πόρου ότι στην πλατεία Ηρώων θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες!
Για να σοβαρευτούμε, η δημοτική αρχή κατάλαβε προφανώς ότι η επιλογή του Ρώσικου Ναύσταθμου για την συναυλία του Θανάση Πολυκανδριώτη ήταν εσφαλμένη και θα έφερνε σε δύσκολη θέση τόσο την ίδια, όσο και τον μεγάλο συνθέτη και, έτσι, με την πρόφαση των «καιρικών συνθηκών» (!) μετέφερε την συναυλία στην πλατεία Ηρώων όπου οι οργανωτικές απαιτήσεις είναι πολύ πιο μικρές (και στην προκειμένη περίπτωση ελάχιστες, αφού όλα είναι ήδη στημένα για την σημερινή συναυλία) και ο χώρος γεμίζει εύκολα με κοινό μεγαλύτερης ηλικίας και με κοινό που θα βρισκόταν στο κέντρο ούτως ή άλλως.
Όσο για τον καιρό, είτε καλός είτε κακός, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι ο ίδιος και στα δύο μέρη που απέχουν μόλις 5-6 χλμ μεταξύ τους.
Δυστυχώς η υποβάθμιση των «Συνοριακών» αποτελεί μια ακόμα πτυχή της σοβαρής συρρίκνωσης του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου μας την οποία κατάφερε η νέα δημοτική αρχή μόλις στον πρώτο χρόνο διοίκησής της. Να λέμε πάλι καλά βέβαια που δεν τα κατάργησε και αυτά…”