Ειδήσεις για τους Παραολυμπιακούς αγώνες. Όλη η αθλητική δράση στους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Η Ελλάδα εκτός τελικού στην σκυταλοδρομία 4×50 στην κολύμβηση στους Παραολυμπιακούς Αγώνες για μόλις 0.04 δευτερόλεπτα .

Μόλις τέσσερα εκατοστά του δευτερολέπτου ήταν αρκετά για να στερήσουν από την ελληνική ομάδα τη συμμετοχή της στον τελικό των 4×50 ελεύθερο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Στα προημιτελικά των Παραολυμπιακών Αγώνων προκρίθηκε η Μόρφη Μέτζου στο μπότσια.

Η Χρυσή Μόρφη Μέτζου εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά της κατηγορίας BC4 στο μπότσια για τους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έδωσε συνέχεια στο πολύ καλό της ξεκίνημα, κατακτώντας και δεύτερη νίκη στη φάση των ομίλων. Πλέον, στρέφει την προσοχή της στην αναμέτρηση (30/8, 19:00) με την Κολομβιανή, Λέιντι Τσίκα, με φόντο την πρώτη θέση του ομίλου.

Η Άννα Ντέντα αντίθετα δεν τα κατάφερε στην πρεμιέρα της απέναντι στην Στεφανία Φεράντο, γνωρίζοντας την ήττα με 8-2.

Στις “16” των Παραολυμπιακών Αγώνων η Ποιμενίδου στην τοξοβολία

Η Δωροθέα Ποιμενίδου έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, καθώς προκρίθηκε με άνεση στις 16 κορυφαίες αθλήτριες της κατηγορίας όπεν ολυμπιακού τόξου.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια συγκέντρωσε 588 πόντους (με έντεκα 10αρια) στην προκριματική φάση και κατετάγη πέμπτη στη συνολική κατάταξη.

Η Ποιμενίδου θα περιμένει πλέον την αντίπαλό της στη φάση των “16”, η οποία θα προκύψει από την αναμέτρηση της Αζίζ Μπεναμί από τη Γαλλία με την Σομαΐ Ραχίμι από το Ιράν.

Ο αγώνας της Ελληνίδας τοξοβόλου για τις “16” είναι προγραμματισμένος για το πρωί της 3ης Σεπτεμβρίου (09:35).

Εξαιρετική πρεμιέρα η Γκέντζου στο τάε κβον ντο και πρόκριση με 22-0 στα προημιτελικά των Παραολυμπιακών Αγώνων

Η Χριστίνα Γκέντζου πραγματοποίησε πολύ καλό ντεμπούτο στο τάε κβον ντο και πήρε εύκολα την πρόκριση για τα προημιτελικά των 65 κιλών (κατηγορία Κ44) στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Στην 4η θέση ο Καρυπίδης και στην 5η ο Κοντού στον τελικό των 100μ ύπτιο στους Παραολυμπιακούς Αγώνες κατηγορίας S1 Κολύμβηση

Έπειτα από τις Σπυρίδου και Τζιβελέκη, πολύ καλή παρουσία είχαν και οι Δημήτρης Καρυπίδης και Νίκος Κοντού στους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται στο Παρίσι.

Ο Δημήτρης Καρυπίδης κατέλαβε την 4η θέση στον τελικό των 100μ. ύπτιο της κατηγορίας S1 με χρόνο 3:18.09 ενώ ο Νίκος Κοντού κατετάγη 5ος έπειτα από τον αποκλεισμό του Βραζιλιάνου Ντα Σίλβα με χρόνο 3:49.31.

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Εξαιρετική η Τζιβελέκη, έγραψε ιστορία η Σπυρίδου στην κολύμβηση

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την πορεία της στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες, που διεξάγονται στο Παρίσι, η Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα.

Η 14χρονη Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη κολύμπησε στα 200μ ελεύθερο της κατηγορίας S5 και ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 5η θέση της 2ης προκριματικής σειράς σημειώνοντας μάλιστα ατομικό ρεκόρ με 3:28.19. Πριν το Παρίσι, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε 3:28.28. Με την επίδοσή της αυτή, η 14χρονη κολυμβήτρια κατετάγη συνολικά 15η ενώ η οκτάδα του τελικού έκλεισε στο 3:08.53.

Νωρίτερα, Ιστορία έγραψε η 12χρονη Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου, η οποία έγινε η νεότερη Ελληνίδα που συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Η Σπυρίδου κολύμπησε στα 100μ ύπτιο της κατηγορίας S2 και τερμάτισε σε 3:45.65. Κατετάγη στη 10η θέση στο σύνολο των προκριματικών. Μάλιστα, βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ που ήταν 3:50.48.