Σίδνεϋ: 27 Ακαδημαϊκοί ζητούν από το Υπουργείο Εκπαίδευσης να διδάσκονται οι Γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων

Σίδνεϋ: Μια διακεκριμένη ομάδα καθηγητών ιστορίας και μελετητών ζήτησε από το Υπουργείο Εκπαίδευσης της Νέας Νότιας Ουαλίας, που επισήμως αναφέρεται ως Αρχή Εκπαιδευτικών Προτύπων της ΝΝΟ (NESA), να συμπεριλάβει τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων ως μια ειδική μελέτη βάθους στην ιστορία της Νέας Νότιας Ουαλίας Πρόγραμμα Σπουδών, ανέφερε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή της Αυστραλίας (ANC-AU).

Η ομάδα των ακαδημαϊκών διατηρεί επαφές με μέλη του Νομοθετικού Συμβουλίου της Νέας Νότιας Ουαλίας, το οποίο υποστήριξε ομόφωνα μια πρόταση με την οποία καλεί την κυβέρνηση της μεγαλύτερης πολιτείας της Αυστραλίας να συμπεριλάβει στην εκπαίδευση τις Γενοκτονίες των Αρμενίων, των Ασσυρίων και των Ελλήνων.

Η επιστολή υπογράφεται από 27 ακαδημαϊκούς από διάφορα ιδρύματα σε όλη τη Νέα Νότια Ουαλία, συμπεριλαμβανομένων των University of Sydney, University of Macquarie, University of Newcastle και UNSW, μεταξύ άλλων, και απευθύνεται στον Paul Cahill – Executive Director of Curriculum Reform στο NESA και τον Hon. Prue Car – Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της ΝΝΟ και Υπουργό Παιδείας.