Σατιρίζοντας: Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Δεν μπορεί,  κάποιος κάνει πλάκα στους “αδάνειστους”, αλλά και “άφραγκους”, της πλατείας Κουμουνδούρου. Τόσες αστοχίες, τόσες γκέλες και τόσα στραβοπατήματα στην μετά Τσίπρα ολιγόμηνη περίοδο, τόση φαγωμάρα, τόση ανωριμότητα και τόση άγνοια πολιτικού κινδύνου, ούτε σε καταυλισμό προσφύγων πολιτικών κρατουμένων!

Μία Κοινοβουλευτική Ομάδα είχανε, μικρή μεν -όπως … την κατάφεραν-  ομονοούσα δε και την έβαλαν κι αυτή να χωριστεί στα τρία που είναι δύο!  Από δω οι προεδρικοί από κει οι άλλοι! Με επικρατούν, δυστυχώς, το δόγμα, όποιος δεν είναι μαζί μας (με τους προεδρικούς)  είναι εχθρός μας, οι εναπομείναντες στην γηραιά πλατεία Συριζαίοι αγωνίζονται να πείσουν ότι μένουν ακμαίοι αν και  πολιτικά παλαιοημερολογίτες. Ότι τάχατες παραμένουν ενωμένοι,  αν και διαιρεμένοι και σκορπισμένοι στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα…

Έτσι, κατά το άμα θέλεις να …θάψεις  κάποιον ποιον φωνάζεις; Τον …παππά! Έ, και ο επαναπατρισθείς και «εν τη ευρεία εννοία» ομογενής  έπεισε τον Νίκο (τραβάτε με κι ας κλαίω, κι αυτός!)  να είναι, λέει, ο νέος πρόεδρος της Κ.Ο.  του ΣΥΡΙΖΑ όπου το Κ μεταφράζεται ως Κλαυσίγελως και το Ο ως το απόλυτο Οϊμέ!!

«Άλλοι, οϊμέ! στη συμφορά σου οπού εχαίροντο πολλοί», λέει ο Ποιητής και γω  στύβω το μυαλό μου να δω ποιος μπορεί να χαίρεται με την κατάντια του 36,34% (2015) που κατρακύλησε στο 14,92% στις Ευρωεκλογές του 2024 και ολοταχώς οδεύει πίσω ξανά στο …μητρικό 3 κάτι τοις εκατό. “Εδώ παπάς, εκεί παπάς, πού είναι ο παπάς”;

Αμ,  δεν είναι ένας δεν είναι δύο είναι χίλιοι ένας χίλιοι δύο οι λόγοι και οι παπάδες! Πως καταντήσαμε Λοχία!

Ποιος είμαι εγώ ποιος είσαι εσύ!

Κάποιοι δεν αντέχουν την νέο-κουλτούρα. Κάποιοι άλλοι απαύδησαν από τη νέο-εισαγόμενη μορφή της «σύγχρονης» αριστεράς που δεν μοιάζει διόλου με αριστερά! Κάποιοι άλλοι θεώρησαν ανυπόφορη την ποσοστιαία κατρακύλα, άνοιξαν την πόρτα κι από κει παν κι οι άλλοι. Παράπλευρη απώλεια και η Βουλευτής βόρειου Τομέα Αττικής που τα δάκρυά της έδιωξαν το παλικάρι από τα Σφακιά από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θέλει να πάρει το αίμα του πίσω εκπαραθυρώνοντας την Αθηναία Βουλευτή από το ΣΥΡΙΖΑ και επιστρέφοντας ο ίδιος μετά φανών και λαμπάδων εκεί από όπου τον κλώτσησαν!!!

Έτσι η πρώτη … αποστολή του νέου Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αμέσως μετά την επεισοδιακή Κ.Ο. της Τρίτης ήταν η επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής για την εκτόπιση της Λινού από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, όπου Κασσελάκης- Φάμελος ήλθαν 17-16!! Καλή αρχή, που λένε! Α, κατά πάγια συνήθεια, της ζητάνε πίσω και την έδρα, μάλιστα! Κάποιες πληροφορίες έφθασαν στην Κρήτη, και λένε πως έδρα γιόκ!..  Άλλες πληροφορίες προσπερνάνε τα γενόμενα στην Κ.Ο. και εστιάζουν στο γεγονός ότι τα 5,4 Ρίχτερ του Εγκέλαδου που ταρακούνησε νωρίτερα την Κρήτη,  τους χάλασε το τετραήμερο γλέντι! Έστω και προσωρινά.

Άνοιξαν πόρτες και βγήκαν απ΄το κτίριο. Έφυγαν κι αυτοί, θα φύγουν κι άλλοι. Κι απ΄το γλέντι κι απ΄το κόμμα! Και ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα!