Υποψήφια γερουσιαστής η ομογενής Ντέμι Κουζούνα στο Μέιν

Μέιν.- Για τη θέση του δεύτερου γερουσιαστή του Μέιν θέτει υποψηφιότητα στην εκλογική μάχη του Νοεμβρίου  η ομογενής πρώην επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην Πολιτεία, Ντέμι (Δημητρούλα) Κουζούνα (Demi Kouzounas).

Σε πρόσφατη δημοσκόπηση,  ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Ανγκους Κινγκ (Angus King), ο οποίος εκλέγεται σταθερά από το 2013, συγκεντρώνει ποσοστό 43%, με την Κουζούνα να ακολουθεί με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων, στο 33%. Αρκετά πίσω βρίσκεται ο Δημοκρατικός υποψήφιος, Ντέιβιντ Κοστέλλο (David Costello) με 9%, ενώ πολύ χαμηλή είναι η δυναμική και του επίσης ανεξαρτήτου Τζέισον Τσέρυ (Jason Cherry) με μόλις 3%.

Κόρη Ελλήνων μεταναστών

Οπως αναφέρει το βιογραφικό της, η Κουζούνα γεννήθηκε στο Σάκο του Μέιν και ήταν ένα από τα τέσσερα παιδιά μιας οικογένειας Ελλήνων μεταναστών. Οι γονείς της, Βασίλειος και Βενετία Κουζούνα (το γένος Θυμιαδάκου), ήταν σκληρά εργαζόμενοι και διατηρούσαν το εστιατόριο «Venetia’s» στην περιοχή Ολντ Όρκαρντ Μπιτς, όπου μάλιστα η ίδια εργαζόταν τα καλοκαίρια, «πλένοντας πιάτα, σερβίροντας τραπέζια, βοηθώντας στην κουζίνα, μαθαίνοντας την αξία της σκληρής δουλειάς και εισπράττοντας τις δυσκολίες και τις επιβραβεύσεις της λειτουργίας μιας μικρής επιχείρησης».

Παράλληλα, η κ. Κουζούνα, η οποία σήμερα έχει εγγόνια, υπηρέτησε στον αμερικανικό στρατό, εντασσόμενη σε δύναμη στη Γερμανία, κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, μαζί με τον σύζυγό της.

Με στοιχεία από ekirikas.gr