Μια διαφορετική Oλυμπιάδα από τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης

Τιμώντας με ένα μοναδικό τρόπο το Ολυμπιακό πνεύμα και τις αξίες του, τα Σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) θα γιορτάσουν το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς με τη διοργάνωση της δικής τους μαθητικής Ολυμπιάδας, σε μια μεγάλη κοινή γιορτή όλων των μονάδων τους, το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου, στο Ολυμπιακό Πάρκο Heidelberg United Football Club «Alexandros».

Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά και τα Σχολεία της ΕΚΜ επέλεξαν, με την αφορμή αυτή, να οργανώσουν για πρώτη φορά μια κοινή εκδήλωση με τη συμμετοχή όλων των σχολικών τους μονάδων, για να αναδείξουν και να τιμήσουν την πλούσια κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων και τις πανανθρώπινες αξίες που εκφράζουν. Το πρωί του Σαββάτου, 23 Νοεμβρίου, περίπου 800 μαθητές με τη συνοδεία των δασκάλων τους θα συναντηθούν στο στάδιο Heidelberg United Football Club «Alexandros» για να γιορτάσουν μαζί με τους γονείς τους μια ξεχωριστή ημέρα αθλητισμού, ενότητας και ελληνικού πολιτισμού.

Η Διευθύντρια των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης κα. Μαρία Μπακαλίδου, μίλησε στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” για τα σχολεία και τις δράσεις τους. Όπως ανέφερε, είναι 10 σχολικές μονάδες με περίπου 1000 μαθητές από 18 μηνών έως και ενήλικες… “Πρόκειται για απογευματινά και σαββατιανά σχολεία που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα, ιστορία και πολιτισμό. Είναι πραγματικά συγκινητική η προσπάθεια που γίνεται από τους γονείς αλλά και τα παιδιά, που έρχονται μετά το αγγλόφωνο σχολείο που πηγαίνουν καθημερινά, στα σχολεία της κοινότητας για να διατηρήσουν την ελληνικότητά τους. Μιλάμε για παιδιά 3ης και 4ης γενιάς, πολλά εκ των οποίων είναι μεικτών γάμων, που μπορεί να μην έχουν επισκεφθεί ποτέ την Ελλάδα, και όμως έρχονται και επιμένουν για καθαρά συναισθηματικούς λόγους” και συμπλήρωσε “οι 68 εκπαιδευτικοί επίσης προσπαθούν με πάθος να ανοίξουν ένα παράθυρο στην Ελλάδα, μέσα από διάφορες δράσεις, τηρώντας τα ήθη και τα έθιμα και μέσα από εκδηλώσεις όπως η ‘Ολυμπιάδα’ που θα διοργανώσουμε στο τέλος της σχολικής χρονιάς με στόχο να μεταφέρει στην καρδιά της Μελβούρνης τις αξίες του Ολυμπισμού και του ελληνικού πολιτισμού” ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Μπακαλίδου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα σχολεία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης φοιτούν ακόμη 120 ενήλικες που ενδιαφέρονται για την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό ενώ 350 μαθητές είναι παιδιά Ελλήνων που μετανάστευσαν στη Μελβούρνη από το 2010 και μετά.

Πηγές: Φωνή της Ελλάδας – Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης