Πανσερραϊκός – Άρης 0-1 (Ολοκληρωμένο)

Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Γεωργιανό τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού. Κρατάει μόνος του την ομάδα του στο παιχνίδι με τις αποκρούσεις του.

Ο Άρης φεύγει με το τρίποντο από τις Σέρρες επικρατώντας του Πανσερραϊκού με 1-0 και φτάνει τους 4 βαθμούς

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πανηγυρίζει ο Άρης, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του μαχητικού Πανσερραϊκού, επικρατώντας με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα, βρήκε το γκολ στο πρώτο μέρος με τον Χοσέ Σιφουέντες, ενώ στο δεύτερο έπεσε πάνω στον πολύ καλό Λούκα Γκουγκεσασβίλι που σταμάτησε τις προσπάθειες των αντιπάλων.

Ο αγώνας ξεκίνησε έχοντας έναν αρκετά γρήγορο ρυθμό και καλές στιγμές, μετά το δεκάλεπτο όμως υπήρξε κατακόρυφη πτώση ρυθμού, αλλά στη συνέχεια κυρίως ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να έρθει και το γκολ με τον Σιφουέντες να πιάνει ένα δυνατό συρτό σουτ εκτός περιοχής και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Σκορ που ήταν αποτέλεσμα του πρώτου μέρους.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και είχε πολλές ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμά της, με τον τερματοφύλακ του Πανσερραϊκού, ωστόσο, Γκουγκεσασβίλι να είναι σε μεγάλη βραδιά και να μην επιτρέπει να παραβιαστεί η εστία του.

Την επόμενη αγωνιστική ο Άρης υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης AKTOR στη “Κλεάνθης Βικελίδης”, ενώ ο σύλλογος των Σερρών ταξιδεύει στο Αγρίνιο για να παίξει με τον Παναιτωλικό, στην τελευταία στροφή πριν τη διακοπή των εθνικών.

Το ματς

Ο Άρης ήταν αυτός που θέλησε να επιβάλει τον ρυθμό του και να πάρει την μπάλα στην κατοχή του με την έναρξη του αγώνα. Αυτό του επέτρεψε σε δύο περιπτώσεις να βρεθεί κοντά στο γκολ.

Αρχικά με τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος, Λορέν Μορόν. Ο Ισπανός είχε μία τρομερή έμπευση. Είδε τον τερματοφύλακα του Πανσερραϊκού εκτός εστίας και από τα 40 περίπου μέτρα προσπάθησε να τον κρεμάσει, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γκουγκεσασβίλι.

Πέντε λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 7′, ο κινητός Ντιαντί άδειασε τον αντίπαλό του, Σταύρο Πεταυράκη, βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Μανού Γκαρθία, ο οποίος έχασε προς στιγμήν το κοντρόλ με αποτέλεσμα να μην πλασάρει καλά και το σουτ του να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Μετά από αυτές τις δύο φάσεις ο Πανσερραϊκός αναθάρρησε. Πρώτα με τον Ματίας Τομάς και έπειτα με τον Χέφτε Μπετανκόρ η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου είχε τις στιγμές της για να προηγηθεί.

Η βολίδα του Ουρουγουανού μεσοεπιθετικού κατέληξη κόρνερ μετά την επέμβαση του Κουέστα, με τον γκολκίπερ του Άρη να δείχνει τα αντανακλαστικά του, ενώ δύο λεπτά μετά, ο Μπετανκόρ δεν κατάφερε να κρεμάσει τον Ισπανό, όταν βρέθηκε αφύλαχτος στο σημείο του πέναλτι ύστερα από κεφαλιά-πάσα του Άγγελου Λιάσου.

Στα επόμενα 20′ επικράτησε το σκληρό παιχνίδι και η έλλειψη μεγάλης ενέργειας και ευκαιρίας. Όλα αυτά μέχρι το 31′, όταν ο Μόντσου επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον Γκουγκεσασβίλι με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση, με τον Γεωργιανό να διώχνει με δυσκολία.

Η μικρή υπεροχή της ομάδας της Θεσσαλονικής μετουσιώθηκε σε γκολ στο 34′, με τον Χοσέ Σιφουέντες στο ντεμπούτο του στην ενδεκάδα να ανοίγει λογαριασμό με την “κίτρινη” φανέλα.

Ο χαφ από το Εκουαδόρ υποδέχθηκε την μπάλα εκτός περιοχής, βρήκε τον χώρο και τον χρόνο να κάνει ωραίο σουτ, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα του Γκουγκεσασβίλι.

Ο Γεωργιανός τερματοφύλακας έπεσε στη δεξιά του γωνία, αλλά η εκτέλεση του Σιφουέντες ήταν αριστουργηματική και δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον 25χρονο.

Τελευταία αξιόλογη στιγμή πριν το ημίχρονο ήταν και πάλι από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι σε δύο περιπτώσεις δεν κατάφεραν να παραβιάσουν για δεύτερη φορά την εστία των γηπεδούχων.

Ο Μορόν δοκίμασε το πόδι του εκτός περιοχής στο 40′, με τον Γκαρθία να μην μπορεί να εκμεταλλευτεί σε δεύτερο χρόνο την ασταθή απόκρουση του Γκουγκεσασβίλι.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανσερραϊκός μπήκε πιο δυνατά και έχασε ευκαιρία με τον Μίλος Ντέλετιτς στο 47′, για να φτάσουμε στο 82′ προκειμένου ο Άρης να κάνει αισθητή την παρουσία του.

Τα στατιστικά και οι διακριθέντες στον αγώνα του Πανσερραϊκού με τον Άρη

Πανσερραϊκός (Γρηγορίου): Γκουγκεσασβίλι, Δεληγιαννίδης (87′ Κουτσογοούλας), Χαντάκιας, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης (77′ Φαρές), Λιάσος (65′ Καπτούμ), Στάικος (65′ Καπτούμ), Σαλαζάρ, Τομάς, Ντέλετιτς (77′ Ντέλετιτς), Χέφτε

Άρης (Μάντζιος): Κουέστα, Μάγιο, Μπράμπετς, Βέλεθ, Φρίντεκ, Μόντσου, Γκαρθία (74′ Νταρίντα), Σίστο (74′ Σαβέριο), Σιφουέντες, Ντιαντί, Μορόν (89′ Σαμόρα)