Η «Τimes» για την υποψηφιότητα Αβλον – Ο ομογενής διεκδικεί την θέση του βουλευτή στην 1η Περιφέρεια της ΝΥ

Ο ομογενής υποψήφιος Βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Τζον Αβλον. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File).

Νέα Υόρκη.- Στην εκστρατεία του ομογενούς Δημοκρατικού υποψηφίου βουλευτή, Τζον Αβλον (John Avlon), στην 1η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, στην «καρδιά» του Σάφολκ, και κατά πόσον η υποψηφιότητα της Κάμαλα Χάρις θα μπορούσε να του δώσει επιπλέον εχέγγυα να αντιμετωπίσει ένα δυσμενές προεκλογικό περιβάλλον, επικεντρώνεται ρεπορτάζ της εφημερίδας «New York Times».

Ειδικότερα, ο Αβλον, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει τον Ρεπουμπλικανό εκλεγμένο Νικ ΛαΛότα (Nick LaLota), τις τελευταίες εβδομάδες έχει ενισχύσει την παρουσία στην περιοχή αυτή του Λονγκ Αϊλαντ, με τους ψηφοφόρους της περιοχής να τον συναντούν σε εκδηλώσεις, αλλά και σε βόλτες με την σύζυγο και τα παιδιά του.

Αλλωστε, ο ίδιος και η σύζυγός του έχουν αγοράσει σπίτι στη συνοικία του Σαγκ Χάρμπορ ήδη από το 2009, κυρίως ως εξοχική κατοικία, για να απολαμβάνουν την γραφική αυτή περιοχή εκτός της ρουτίνας του Μανχάταν. Παρόλα αυτά, όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα ρεπορτάζ, η μόνιμη κατοικία του Αβλον στο κέντρο της πόλης έχει δώσει τη δυνατότητα στην καμπάνια του ΛαΛότα να τον εμφανίζει στους συντοπίτες του ως έναν «εισαγόμενο» υποψήφιο, που δεν έχει άμεση σχέση και επαφή με την Περιφέρειά τους.

«Είναι ένας ελιτιστής από το Μανχάταν», είναι το κύριο πνεύμα των δηλώσεων αλλά και των συντονισμένων πολιτικών επιθέσεων του νυν βουλευτή προς τον ομογενή αντίπαλό του, χρησιμοποιώντας και δημοσιοποιημένα φωτογραφικά ντοκουμέντα από την καθημερινότητά του, προκειμένου να αποδείξει του λόγου το αληθές. Μάλιστα, μια εξ αυτών περιελάμβανε μια οικογενειακή φωτογραφία του Αβλον από το Μανχάταν, στην οποία απεικονίζονταν τα παιδιά του και αναπαρήχθη για πολιτικούς λόγους από τα κοινωνικά δίκτυα της καμπάνιας του ΛαΛότα.

«Προτίμησε να στοχοποιήσει την γυναίκα και τα παιδιά μου σε μια δημοσίευση στο Instragram από το Χάλογουιν, κατασκοπεύοντας στο διαδίκτυο σα να είναι κανένας ανώμαλος», ανέφερε, σε έντονο ύφος, ο Αβλον στην πλατφόρμα Χ, θέλοντας να καυτηριάσει την κίνηση αυτή της καμπάνιας του αντιπάλου του, στηλιτεύοντας επίσης το γεγονός ότι η μόνιμη κατοικία του ΛαΛότα είναι εκτός των σημερινών ορίων της 1ης Περιφέρειας.

Πάντως, όπως αναφέρουν οι «New York Times», η συζήτηση περί εντοπιότητας είναι περισσότερο προς τέρψιν των ψηφοφόρων και όχι επειδή έχει κάποια νομική ουσία, αφού η κείμενη νομοθεσία θέτει ως προϋπόθεση για τον εκάστοτε υποψήφιο να διαμένει μόνιμα στην Πολιτεία όπου υπάγεται η Περιφέρειά του και όχι αυστηρά στα όριά της. Ομως, για μια περιοχή όπως η κομητεία του Σάφολκ, η εντοπιότητα έχει αποδειχθεί πως έχει ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά στην επαφή και την ταύτιση με τους ψηφοφόρους, γεγονός που υποδηλώνεται και από την επιλογή της οικογένειας του Άβλον να βρίσκεται μόνιμα πλέον στη μέχρι πρότινος εξοχική κατοικία της, εν όψει εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, η 1η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης θεωρείται, εξ αντικειμένου, δύσκολη υπόθεση για τους Δημοκρατικούς, ιδίως μετά την άνετη νίκη του ΛαΛότα, το Νοέμβριο του 2022. Παρόλα αυτά, η πλευρά του Τζον Αβλον, ο οποίος έγινε γνωστός από τις αναλύσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό CNN, θεωρεί πως ο διαφαινόμενος ενθουσιασμός των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος μετά την εξασφάλιση της προεδρικής υποψηφιότητας από την Κάμαλα Χάρις, ενδέχεται να αυξήσει τη συμμετοχή μειονοτήτων και νεότερων πολιτών, επηρεάζοντας τους συσχετισμούς.

«Θα δείτε τους νεότερους πιο ενθουσιασμένους. Οι έγχρωμες κοινότητες είναι ενθουσιασμένες. Οι γυναίκες θα βγουν να ψηφίσουν σε ακόμη υψηλότερους αριθμούς. Ξαφνικά, το κοντράστ είναι το νέο ενάντια στο παλιό. Είναι η ελπίδα ενάντια στο φόβο. Είναι ο παράγοντας που αλλάζει το παιχνίδι», ανέφερε ο Άβλον, σύμφωνα με τους «New York Times».

Σε επίπεδο δωρεών, ο Τζον Αβλον, ο οποίος κατάγεται από τη Σάμο και την Κέρκυρα, είχε συγκεντρώσει περίπου 2,3 εκατομμύρια δολάρια, με ταμειακά διαθέσιμα πλέον όμως μόνο περίπου 600.000, έπειτα από μια σκληρή εσωκομματική διαδικασία. Πάντως, όπως τονίζουν οι «New York Times», η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, θα μεταβεί στο Ανατολικό Λονγκ Αϊλαντ για μια εκδήλωση συγκέντρωσης δωρεών υπέρ της εκστρατείας του ομογενούς υποψηφίου.

Πηγή:ekirikas.com