Μήνυση – «σταθμός» από ομογενή βετεράνο του NYPD

Νέα Υόρκη-. Ενας ομογενής υψηλόβαθμος αξιωματικός του New York City Police Department (NYPD) υπέβαλε μήνυση εναντίον του Δήμου Νέας Υόρκης και ανώτερων στελεχών της Αστυνομίας, ισχυριζόμενος ότι υπέπεσαν σε εκτεταμένη σεξουαλική παρενόχληση και εκδικητική συμπεριφορά.

Ειδικότερα, πρόκειται για τον Αναπληρωτή Διοικητή (Deputy Chief) Μιλτιάδη Μαρμαρά (Miltiadis Marmara) ο οποίος υπηρέτησε για περισσότερα από 30 χρόνια στο NYPD και κινήθηκε νομικά στρέφοντας τα βέλη του κυρίως στον Τίμοθι Πίρσον (Timothy Pearson), πρώην ανώτερο σύμβουλο του δημάρχου Ερικ Άνταμς, ο οποίος είχε ήδη αντιμετωπίσει ανάλογες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση.

«Πολύ συχνά, οι γυναίκες είναι στόχοι επιθετικών στελεχών του NYPD», ανέφεραν οι δικηγόροι του Μαρμαρά, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό PIX11, στην καταγγελία που κατέθεσαν στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Γνωρίζοντας τη φερόμενη συμπεριφορά του Πίρσον, ιδίως κατά της στενής συνεργάτιδάς του, Ροξάν Λούντεμαν (Roxanne Ludeman), η οποία είχε επίσης υποβάλλει μήνυση τον Μάρτιο, ο Μαρμαράς «ηρωικά ρίσκαρε την καριέρα του» εφαρμόζοντας ένα πλάνο για την προστασία των γυναικών στο γραφείο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Μαρμαρά, Τζον Σκόλα (John Scola).

Παράλληλα, ο Σκόλα υποστηρίζει ότι «οι καταγγελίες του Μαρμαρά για τον Πίρσον του κόστισαν τη δουλειά του τον Απρίλιο του 2023» αναφερόμενος στη συγκυρία της απόλυσής του, ενώ, σύμφωνα με τη μήνυση, οι δημοτικοί αξιωματούχοι γνώριζαν τη φερόμενη συμπεριφορά του Πίρσον όταν τον τοποθέτησαν σε θέση εξουσίας.

«Ο Πίρσον δρα ατιμώρητα, αναγκάζοντας τους ανώτερους αξιωματούχους να ανέχονται τη συμπεριφορά του, αδειάζοντας κάθε γυναίκα υπάλληλο», δήλωσε ο Σκόλα.

Από την πλευρά του, ένας εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής δήλωσε στο «PIX11 News» ότι θα εξετάσει τη μήνυση.

«Η διοίκησή μας τηρεί τους υπαλλήλους σε υψηλότατα ηθικά πρότυπα και λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη αυτές τις κατηγορίες. Θα εξετάσουμε τη μήνυση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στην αντίπερα όχθη, ο Τζον Μ. Φλάνερι (John M. Flannery), δικηγόρος του Πίρσον και των άλλων κατηγορουμένων, δήλωσε στο «PIX11 News» ότι θα «υπερασπιστούν με σθένος» τους εαυτούς τους απέναντι στην καταγγελία. Ο Φλάνερι αρνήθηκε ότι ο Μαρμαράς απολύθηκε εκδικητικά, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα «δικής του παρεκτροπής», που περιλάμβανε απειλές προς τον Πίρσον.

Πέρα από τη σεξουαλική παρενόχληση, ο Μαρμαράς κατηγόρησε τον Πίρσον για «αδιάντροπη ομοφοβία» και συνεχή απαξίωση των γυναικών υπαλλήλων. Αλλοι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι αποσιώπησαν τη συμπεριφορά του Πίρσον, αντιτείνοντας ότι «ο Τιμ απλώς είναι ο Τιμ», σύμφωνα με τη μήνυση.

Όμως η φερόμενη παρενόχληση της Λούντεμαν ήταν αυτή που ώθησε τον Μαρμαρά στα άκρα και τον ενθάρρυνε να καταθέσει καταγγελίες, σύμφωνα με τη μήνυση.

Στη μήνυσή της, η Λούντεμαν τον Μάρτιο κατηγόρησε τον Πίρσον ότι «συστηματικά έθετε στις γυναίκες του γραφείου άβολες ερωτήσεις με σεξουαλικό περιεχόμενο» και ότι άγγιζε τις πλάτες ή τα χέρια των γυναικών «με έναν ανησυχητικό τρόπο». Η Λούντεμαν ισχυρίστηκε ότι της αρνήθηκαν προαγωγές, μεταθέσεις και υπερωρίες επειδή αρνήθηκε τις προτάσεις του Πίρσον.

Πηγή: ekirikas.com