Στη Σκόπελο σήμερα μεταφέρεται το 15ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Αντάμωμα Θεσσαλών

Βόλος.- H Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας-Β.Σποράδων, Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου, εκπροσώπησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, λόγω κωλύματος του κ. Περιφερειάρχη, στην εναρκτήρια σύνοδο του 15ου Παγκόσμιου Συνεδρίου και Ανταμώματος Θεσσαλών, που έγινε στον Βόλο, χθες, 10-8-2024 και θα συνεχιστεί στη Σκόπελο από σήμερα 11 και έως  13 Αυγούστου. Στη φωτογραφία  H Αντιπεριφερειάρχης με τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Θεσσαλών, κ. Διαμαντή Γκίκα.

Το Συνέδριο έχει ως κεντρικό θέμα τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία και τη συμβολή των Αποδήμων Θεσσαλών στην πρόληψη και αντιμετώπιση τους, πράγμα που αναδεικνύει τα εξαιρετικά πατριωτικά αντανακλαστικά των αποδήμων και την πρόθεσή τους να θέσουν τις δυνάμεις τους στην διάθεση όσων διαχειρίζονται τις τύχες τις χώρας και των πολιτών.

Η Αντιπεριφερειάρχης στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε με έμφαση στην οργανωμένη και σοβαρή προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να επαναφέρει την κανονικότητα στην οικονομική, αγροτική και επιχειρησιακή ζωή της Θεσσαλίας.

Τόνισε την θεσμική και επιχειρησιακή ικανότητα της Περιφέρειας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της κρίσιμης συγκυρίας, που επιβάλλει την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας σε όλα τα επίπεδα, όπως ήδη έχει παρουσιάσει ο Περιφερειάρχης, με συγκεκριμένες προτάσεις που θα αντιμετωπίζουν το υδατικό πρόβλημα, θα διασφαλίζουν την αντιπλημμυρική προστασία της Θεσσαλίας και θα αυξήσουν την προστιθέμενη αξία της γεωργικής παραγωγής.

Αναφέρθηκε στην ισχυρή βούληση της Περιφερειακής Αρχής, του Περιφερειάρχη, των στελεχών και των εργαζομένων για την δημιουργία του νέου μοντέλου ανάπτυξης , ώστε να παραμείνει η Θεσσαλία ο πνεύμονας της παραγωγής της χώρας, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει την ανάληψη πρωτοβουλιών και την εκπόνηση σχεδίου για την επόμενη ημέρα στον τουρισμό, καθώς προτεραιότητα υπήρξε η αποκατάσταση των υποδομών και ο σχεδιασμός βραχυπρόθεσμων και μεσοπρόθεσμων ενεργειών για την τόνωση του και την άμβλυνση των αρνητικών συνεπειών σ΄ αυτόν από το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί.

Τέλος ευχαρίστησε, με την ιδιότητα της, ως εκπροσώπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τους Απόδημους για την συμμετοχή τους στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Θεσσαλίας και των μαρτυριών πολιτισμού, που περιέχουν εκφράσεις, δραστηριότητες, γνώσεις και πληροφορίες σχετικά με τον παραδοσιακό, το λαϊκό και το λόγιο πολιτισμό της, αλλά και για τις πρωτοβουλίες τους, με τις οποίες συμβάλλουν στον σχεδιασμό του μέλλοντος της, όπως αποδεικνύεται από την επιλογή του κεντρικού θέματος του Συνεδρίου.