Τίμησαν στην Χίο τους πρώην προέδρους της Χιακής Ομοσπονδίας

Η πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Κούλα Καλογερά ενώ βραβεύει τον πρώτο πρόεδρο Νικόλαο Ψαρρό. Φωτογραφία: https://tvpatrida.gr

Εκδήλωση για την συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Χιακής Ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Αυγούστου 2024 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της Χίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής, Νικόλαο Μαρινάκη, χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών & Οινουσσών κ. Μάρκου και την ανάκρουση των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Ακολούθως αναγνώστηκαν τα ονόματα των αποβιωσάντων ιδρυτικών μελών της Χιακής Ομοσπονδίας, των ιδρυτικών συλλόγων της Χιακής Ομοσπονδίας και κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Χίου, Γιάννης Μαλαφής, η Πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Κυριακή Καλογερά, ο Βουλευτής Χίου, Σταύρος Μιχαηλίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης, Νίκος Νύκτας, ο Αντιπεριφερειάρχης και Πρόεδρος της Ένωσης Ομογενών Χίου, Παντελής Μπουρνιάς, ο εκπρόσωπος του Βουλευτή Νότη Μηταράκη, Μιχάλης Χατζηδάκης, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καλλιόπη Μπαρλή ενώ ομιλία παρέθεσε ο Δημήτρης Πλατής.

Η κορύφωση της βραδιάς ήρθε με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρώτο Πρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας, Νικόλαο Ψαρρό που αναφέρθηκε στο ιστορικό και τους λόγους ίδρυσης της Χιακής Ομοσπονδίας.

Η εκδήλωση έκλεισε με απονομή τιμητικής πλακέτας στον Δήμαρχο Χίου, Γιάννη Μαλαφή και στους διατελέσαντες Προέδρους της Χιακής Ομοσπονδίας.

Πηγή: https://tvpatrida.gr/