Ομοσπονδία Νέας Υόρκης: Μιλώντας για ενότητα …ερίζουν!

Το ΔΣ υπό τη Νομική Καστανά.

 

Νέα Υόρκη.- Στην αντεπίθεση πέρασε η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που εδρεύει εκτός Σταθακείου, Νομική Καστανά, εξαπολύοντας βέλη εναντίον του έτερου διοικητικού κέντρου και του εκεί προέδρου, Δήμου Σιώκη.

Ειδικότερα, η κ. Καστανά, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της που αναρτήθηκε στην παλιά σελίδα της Ομοσπονδίας στο Facebook, που διαχειρίζονται οι συνεργάτες της, απάντησε, επί της ουσίας, σε μια αντίστοιχη διαδικτυακή επικοινωνία του κ. Σιώκη, μέσω του οποίου είχε απευθύνει κάλεσμα για ενωτική λύση στην Ομοσπονδία.

Η κ. Καστανά, αφού υπενθύμισε πως ο Δήμος Σιώκης ήταν μέλος της Επιτροπής των πρώην προέδρων, η θητεία της οποίας παρατάθηκε παρά την υπογραφή για εξάμηνη υπηρεσιακή διοίκηση στην Ομοσπονδία, τον χαρακτήρισε ως «μη νόμιμο πρόεδρο», στηλιτεύοντας την εκλογική διαδικασία που έλαβε χώρα στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, το Σάββατο του Λαζάρου.

Το Δ.Σ. που εξελέγη τον Απρίλιο στο Σταθάκειο εξέδωσε ανακοίνωση εναντίον των διεργασιών της πλευράς Γεωργοπούλου. Φωτογραφία: OMOΣΠΟΝΔΙΑ/ΜΑΡΙΑ ΤΟΛΙΟΣ

«Ο κ. Σιώκης δεν είναι νόμιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας, διότι χρησιμοποιήθηκαν πλάγιοι τρόποι για την εκλογή του. Οι εκλογές που έγιναν ήταν αντικαταστατικές και παράνομες. Διενεργήθηκαν εκλογές με παράνομο καταστατικό, αυτοδιορίστηκε επιτροπή καταστατικού με παράνομη καταστατική Γενική Συνέλευση που δεν υπήρχε απαρτία. Eφεραν δεκάδες επιστολικές ψήφους, κάτι που απαγορεύεται από το καταστατικό. Πού έχει ακουστεί το άτομο που θέλει να αλλάξει το καταστατικό να εκλέγει την Επιτροπή Καταστατικού; Αυτή η Επιτροπή εκλέγεται από τη Γενική Συνέλευση, δηλαδή από εσάς, τα μέλη της Ομοσπονδίας. Αυτή τη στιγμή σας έχει αφαιρέσει τον λόγο. Πού έχει ακουστεί ότι πρώτα θα αλλάξουμε το καταστατικό, να το φέρουμε στα μέτρα μας και μετά να κάνουμε εκλογές; Εμείς ζητάμε το αυτονόητο: Πρώτα να ελεγχθούν οι Σύλλογοι, να γίνουν εκλογές, να μπει Δ.Σ. και μετά να προχωρήσουμε στις διαδικασίες που ορίζει το καταστατικό για τυχόν αλλαγή», τόνισε η κ. Καστανά.

Στη συνέχεια, η Νομική Καστανά μίλησε για «εκλογές με μπράβους και απαγορευτικές κορδέλες», ενώ αναρωτήθηκε για τους βαθύτερους στόχους της πλειοψηφίας της πρώην Διοικούσας Επιτροπής των πρώην προέδρων, αφήνοντας υπόνοιες για ατζέντα που υπερβαίνει την καταστατική λειτουργία της Ομοσπονδίας.

«Μάλλον δεν έχουν καταλάβει κάτι: Αλλο ο θεσμός, άλλο το κτίριο. Μήπως θέλουν να διαλυθεί η Ομοσπονδία για να πουληθεί το κτίριο; Μήπως θέλουν να αλλάξει το καταστατικό γιατί δεν τους βγαίνουν οι ψήφοι;» είπε η κ. Καστανά.

Καταλήγοντας, η Νομική Καστανά ανέφερε πως, στον αντίποδα, οι εκλογές που έλαβαν χώρα στο Σύλλογο Ποντίων στα τέλη του περασμένου Ιουνίου χαρακτηρίστηκαν από «διαφάνεια και ευθύνη προς την Ομογένεια», ξεκαθαρίζοντας πως και το δικό της Δ.Σ. επιθυμεί τη λύση.

Η δήλωση του Δήμου Σιώκη

Από την πλευρά του, ο Δήμος Σιώκης, δημοσιεύοντας μια αντίστοιχη δήλωση σε μια νέα σελίδα που έχει δημιουργηθεί από το δικό του Δ.Σ., είχε καλέσει τα μέλη της Ομοσπονδίας να συστρατευθούν, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην απαλοιφή των Συλλόγων – σφραγίδων, στις ασφαλιστικές δικλείδες για οικονομική διαφάνεια και την αλλαγή του καταστατικού.

«Στην Ομοσπονδία πρέπει να γίνει μια τεράστια αναδιοργάνωση, να φύγουμε από το παλιό καταστατικό, πρέπει να κοιτάξουμε το μέλλον με νέες προϋποθέσεις, χωρίς Συλλόγους – σφραγίδες και να μπουν αυτές οι ασφαλιστικές δικλείδες, οπότε να μην υπάρχουν τίποτα οικονομικές ατασθαλίες όπως έχουν γίνει και στο παρελθόν. Καλούμαστε όλοι μαζί να δουλέψουμε και να δούμε πώς μπορούμε να πάμε όλοι μαζί την Ομοσπονδία μπροστά. Υπάρχουν ιδέες, υπάρχουν προγράμματα από τον Σεπτέμβριο που θα ξεκινήσει η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων και, επίσης, όπως ξέρετε, την άνοιξη του επόμενου χρόνου είναι η παρέλαση στην 5η Λεωφόρο. Καλούμαστε να δουλέψουμε μαζί. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά», είπε, μεταξύ άλλων ο κ. Σιώκης, προσθέτοντας πως «αν δεν αλλάξει η κατάσταση, αν δεν φύγουν οι Σύλλογοι – σφραγίδες από την Ομοσπονδία, δυστυχώς και λύση να βρούμε, πάλι θα έχουμε προβλήματα μετά από κάποια χρόνια».

Υπενθυμίζεται πως, κατά την τελευταία απόπειρα διαπραγμάτευσης μεταξύ των δυο πλευρών, χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας, καθότι, κατά την αποχώρησή του, ο πρώην πρόεδρος, Γεώργιος Γεωργόπουλος, ήρθε στα χέρια με τον υπεύθυνο του Σταθακείου, Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, με αποτέλεσμα οι συζητήσεις, παρότι ξεκίνησαν σε θετικό κλίμα, να διακοπούν.

Πηγή:ekirikas.gr