Η ονομαστήρια γιορτή του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κορώνα

Νέα Υόρκη.- Εν μέσω κλίματος κατάνυξης και με μαζική προσέλευση των πιστών, παρά τη θερινή ραστώνη και τις απουσίες της περιόδου του Αυγούστου, τελέστηκε, το απόγευμα της Δευτέρας, ο Μεγάλος Πανηγυρικός Εσπερινός την παραμονή της ονομαστήριας γιορτής στον ιστορικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κορώνα.

Ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας, π. Ηλίας Βίλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, ευχαρίστησε τα μέλη της κοινότητας, όπως επίσης και τον ιερατικό προϊστάμενο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Πάνο, για τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξαν, αλλά και τη συμμετοχή τους στην Ακολουθία.

«Ηταν τιμή που εκπροσώπησα τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο στον Μεγάλο Εσπερινό για τη γιορτή της Μεταμορφώσεως του Χριστού στην ενορία της Κορώνας, στη Νέα Υόρκη, μαζί με τον κλήρο της περιοχής, σε μια όμορφη και ευλαβική Ακολουθία», ανέφερε ο π. Ηλίας Βίλης, προσθέτοντας ήταν μια βραδιά «όχι μόνο πνευματικά αναζωογονητική αλλά και απόδειξη της δύναμης και της ενότητας της ενορίας, υπό την ηγεσία του εφημερίου τους π. Χρυσοστόμου Πάνου».

Κατανυκτικό κλίμα στον Μεγάλο Εσπερινό στον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κορώνα (Facebook)

Στον Μεγάλο Εσπερινό συμμετείχαν επίσης, μεταξύ άλλων, ο ιερατικός προϊστάμενος π. Χρυσόστομος Πάνος, ο π. Παύλος Παλαιστίδης (Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ), ο π. Γρηγόριος Σταμκόπουλος (Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα), ο π. Βασίλειος Λούρος (Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Μπρονξ), ο π. Ιωάννης Λαρδάς (Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ Πορτ Ουάσιγκτον) και άλλοι ιερείς της Αρχιεπισκοπικής Περιφέρειας.

Την Τρίτη, κυριώνυμο ημέρα της γιορτής, επρόκειτο να τελεστεί ο Όρθρος, στις 8 το πρωί, αλλά και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Διοκλείας κ. Νεκταρίου, στις 9:30. Αμέσως μετά, ακολούθησε η καθιερωμένη ευλογία των σταφυλιών, ενώ, όπως και τη Δευτέρα, η κοινότητα προσκάλεσε τους ενορίτες σε γεύμα στην αίθουσα της εκκλησίας, αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Από τον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό για τα ονομαστήρια του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως Σωτήρος στην Κορώνα (Facebook)

Πηγή:ekirikas.com