Η ιστορία του Χρήστου Μπισιώτη, του σεφ που έφτασε έως τον Λευκό Οίκο

Φλόριδα: Η πετυχημένη ιστορία μετανάστευσης του Έλληνα σεφ Χρήστου Μπισιώτη παρουσιάστηκε από το «Fox News Digital». Ο Χρήστος Μπισιώτης έφυγε από την Αθήνα για τη Νέα Υόρκη, βρέθηκε να μαγειρεύει στον Λευκό Οίκο και τώρα δημιουργεί φρέσκα γεύματα για τους πελάτες του.

«Η Ελσι Καστελμπλάνκο δεν χρειάζεται ημερολόγιο για να ξέρει ποια μέρα της εβδομάδας είναι όταν ο σεφ Χρήστος Μπισιώτης εμφανίζεται στο διαμέρισμά της στο Μπρίκελ Κι στη Φλόριδας», ανέφερε το «Fox New Digital», προσθέτοντας ότι «σαν ρολόι, ο ελληνικής καταγωγής σεφ φτάνει κάθε Δευτέρα στις 11 π.μ. με έτοιμα γεύματα για μια εβδομάδα για εκείνη».

«Το ταξίδι του Μπισιώτη από την κουζίνα της δουλειάς του στο Κόραλ Σπρινγκς της Φλόριδας μέχρι το σπίτι της Καστελμπλάνκο στο Μαϊάμι είναι μακρύ – περίπου 50 μίλια μακριά – αλλά δεν είναι τίποτα σε σύγκριση με το ταξίδι που τον οδήγησε από την πατρίδα του, την Ελλάδα, στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, σε όλη τη χώρα μέχρι την Καλιφόρνια και πάλι πίσω πριν εγκατασταθεί στη Νότια Φλόριδα», ανέφερε το «Fox New Digital». Σημείωσε ακόμα ότι «ο Μπισιώτης έφυγε από το σπίτι του στην Αθήνα το 2007 και έφτασε στη Νέα Υόρκη τα Χριστούγεννα χωρίς να γνωρίζει κανέναν».

«Αφού πέρασε την πρώτη του νύχτα κοιμώμενος στο Αστόρια Παρκ, σύντομα βρήκε δουλειά στον αείμνηστο Γιώργο Στεργιόπουλο, ιδιοκτήτη του Christos Steak House», αναφέρεται στο αφιέρωμα. «Από εκεί, ακολούθησαν δουλειές στο Edison Ballroom και στο Eataly NYC Flatiron».

«Κατάφερα απλώς να προχωρήσω με την καριέρα μου», δήλωσε ο Μπισιώτης στο «Fox News Digital» σε συνέντευξη στο Zoom. «Και οι ευκαιρίες που μου δόθηκαν εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες – δεν νομίζω ότι θα είχα αυτή την ευκαιρία οπουδήποτε αλλού στον κόσμο».

Ενώ τελειοποιούσε την τέχνη του στη Νέα Υόρκη, ο Μπισιώτης είχε την ευκαιρία να μαγειρέψει στον Λευκό Οίκο υπό τον τότε πρόεδρο Ομπάμα το 2013, γεγονός το οποίο προέκυψε όταν ο Μπισιώτης εργαζόταν σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση στο Liberty State Park της Νέας Ιερσέης, όπου παρευρισκόταν ο πρώην πρόεδρος Κλίντον.

Ο Μπισιώτης δήλωσε ότι ο Κλίντον δοκίμασε το φαγητό από τους σεφ εκεί και «λάτρεψε» αυτά που του σέρβιραν, ανέφερε το «Fox New Digital», προσθέτοντας ότι η εκδήλωση οδήγησε τον Μπισιώτη «να γίνει ο πρώτος και νεότερος Ελληνας σεφ που μαγείρεψε στον Λευκό Οίκο».

Η πρώτη του επίσκεψη έγινε ως προσκεκλημένος του εκτελεστικού σεφ του Λευκού Οίκου, σύντομα, όμως, ο Μπισιώτης άρχισε να δέχεται «όλο και περισσότερες» κλήσεις «για να πάει να μαγειρέψει» κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Ομπάμα, όπως είπε, και «να εκπαιδεύει τους ανθρώπους στην κουζίνα για το πώς να φτιάχνουν φρέσκα ζυμαρικά από το μηδέν».

«Ηταν μια καταπληκτική εμπειρία», δήλωσε ο Μπισιώτης στο «Fox New Digital».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Ουάσιγκτον, είχε επίσης την ευκαιρία να μαγειρέψει για το ετήσιο δείπνο του Κογκρέσου.

Πηγές: Fox News Digital/Εθνικός Κήρυκας/ertnews.gr