Ξεκίνησε και φέτος το κατασκηνωτικό πρόγραμμα “Κόσμος” μεταξύ Θεσσαλονίκης και Βοστώνης

Βοστώνη: Πάνω από 800 παιδιά, όλων των ηλικιών, από τις κοινότητες της Μητρόπολης Βοστώνης στη Νέα Αγγλία, συμμετείχαν και εξακολουθούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητρόπολης Βοστώνης, το οποίο, βρίσκεται στην πολίχνη Κοντούκουκ του Νιου Χαμσάιρ.

Ανάμεσά τους βρίσκονται 25 ενήλικες νέοι και νέες στο πλαίσιο του προγράμματος «Κόσμος», οι οποίοι πήγαν από τη Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για το πρόγραμμα το οποίο έχει καθιερωθεί από το 2017 ανάμεσα στις δύο Μητροπόλεις Βοστώνης και Νεαπόλεως για ανταλλαγή νέων οι οποίοι διαμένουν στις αντίστοιχες κατασκηνώσεις των Μητροπόλεων. Το πρόγραμμα αυτό θεσπίσθηκε από τους Μητροπολίτες των εκατέρωθεν Μητροπόλεων, Βοστώνης Μεθοδίου και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα εκ Θεσσαλονίκης.

Η ομάδα από την Ελλάδα, φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κατασκηνωτικού Κέντρου της Μητρόπολης Βοστώνης, ενώ θα επισκεφθούν και θα φιλοξενηθούν σε κοινότητες ανά τη Νέα Αγγλία, θα περιοδεύσουν την πόλη της Βοστώνης, τα πανεπιστήμια, τα μουσεία και άλλα αξιοθέατά της.

Στο Κατασκηνωτικό Κέντρο της Μητρόπολης Βοστώνης παραβρέθηκε ο Μητροπολίτης Μεθόδιος, ο οποίος αυτοπροσώπως καλωσόρισε τα παιδιά εκ Θεσσαλονίκης, συνδείπνησε μαζί τους καθώς και με τα υπόλοιπα παιδιά της Ομογένειας τα οποία συμμετέχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραμμα αυτής της περιόδου, και στη συνέχεια ακολούθησε ελληνικό γλέντι με ελληνική μουσική και παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς.

Σημειώνεται ότι η απόκτηση του Κατασκηνωτικού Κέντρου έγινε δυνατή από δωρεές ομογενών, η μεγαλύτερη εκ των οποίων ήταν της οικογένειας Γεωργίου Μπεχράκη.

Τέλος, εντός των ημερών αναχωρούν είκοσι πέντε παιδιά αμφοτέρων των φύλων από τη Μητρόπολη Βοστώνης για τη Θεσσαλονίκη, όπου θα τα υποδεχθεί ο Μητροπολίτης Βαρνάβας, θα φιλοξενηθούν στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης και θα περιηγηθούν τους θρησκευτικούς και ιστορικούς πολιτιστικούς χώρους και μνημεία της συμπρωτεύουσας, καθώς και άλλων πόλεων.

Πηγή:ertnews.gr