10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Δρ. Ιωάννης Χρυσουλάκης εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό, απευθύνει προς τους Αρκάδες  Συνέδρους χαιρετισμό από βήματος.

 

Τρίπολη.- Στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης πραγματοποιείται το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων από 28-31 Ιουλίου 2024. Το συνέδριο γίνεται υπό την προεδρία της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου, στις 10:30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συγκέντρωση των μελών της διοίκησης του Συμβουλίου στο Ψηφιακό Μουσείο της Τρίπολης.

Σήμερα Κυριακή 28 Ιουλίου, έγινε εκκλησιασμός στον Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, ενώ από τις 11 το πρωί, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο, πραγματοποιείται η τελετή έναρξης του συνεδρίου, με ομιλίες και χαιρετισμούς.

Στην Τρίπολη το 10ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Αρκάδων

Το Συνέδριο, θα συνεχιστεί τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, στο Μαλλιαροπούλειο θέατρο, με διάφορες ενότητες συζήτησης και λήψης αποφάσεων.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Πετρινού, συναυλία με τη δημοτική Φιλαρμονική της Τρίπολης.

Την Τρίτη 30 Ιουλίου, στις 10 το πρωί, θα ξεκινήσουν οι εργασίες του Συμβουλίου, όπου και θα ολοκληρωθούν το βράδυ, με δεξίωση. Παράλληλα, θα γίνουν και διάφορες άλλες εκδηλώσεις.

Την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, θα οργανωθεί, το πρωί, εκδρομή στο Λιμποβίσι.

Την Πέμπτη, 1η Αυγούστου, θα γίνει επίσκεψη στα σπήλαια του Κάψια.

 

Ο Δήμαρχος Τριπόλεως κ. Κώστας Τζιούμης στο βήμα.

\

Ο κ. Τσιμογιάννης πρόεδρος Παναρκαδικης Ομοσπονδίας Αυστραλίας.

Παναγιώτης Μπένος, Πρόεδρος Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

 

Άποψη προεδρείου Συνεδρίου. Στο βήμα ο Μητροπολίτης .