Ποιος αμφιβάλει ακόμη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ΕΠΡΕΠΕ να διεξάγονται μόνιμα στην Ελλάδα;

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Ούτε η βροχή δεν έσωσε την  πολυθεματική Τέλετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων που έγινε χθες το βράδυ στο ποτάμι, στα υπόγεια, στους δρόμους και στις στέγες των σπιτιών του Παρισιού!

Ο περίφημος Σηκουάνα «αναταράχθηκε» από τα δεκάδες ετερόκλητα σκάφη και πληρώματα που προσπαθούσαν απεγνωσμένα να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στον απίστευτο αχταρμά πάνω στις “κουβέρτες” των ποταμόπλοιων!

Όμοια όπως η έρημη η Ολυμπιακή φλόγα, προσπαθούσε να επιβάλει την φωτεινή παρουσία της,  στο Μετρό, στα υπόγεια, στους υπονόμους, στα μπουντρούμια πριν την δούμε, θύμα κι αυτή να πετάει στους ουρανούς, να μετεωρίζεται στα ύψη, να πηδάει από ταράτσα σε ταράτσα και από σκεπή σε σκεπή,  μέχρι ένας καθ’ όλα σεβάσμιος 100χρονος ΑμεΑ  την παραδώσει στους δύο αθλητές  για να φθάσει στο βωμό, ο οποίος …πυρπολημένος ανυψώθηκε εν είδη αερόστατου κάποια εκατοστά προς τον παρισινό ουρανό!

Κι όμως, η ευγενής άμιλλα θα διεξαχθεί επί της γης από τους χιλιάδες αθλητές και αυτήν υποτίθεται φωτίζει η Φλόγα! Όπως η πεζοπόρος παρέλαση αναδεικνύει την κορμοστασιά και το κάλλος των Αθλητών!

Το μυστήριο της ανεξήγητης διαδρομής της δάδας αποκάλυψε ο καλλιτεχνικός διευθυντής λέγοντας πως η Ολυμπιακή Φλόγα είχε «κλαπεί» από έναν μυστηριώδη ακροβάτη με λευκή κουκούλα, στην πορεία της προς το Βωμό!!! Τι σηματοδοτεί η “κλοπή” ένα Θεός μόνον το ξέρει. Και ο σεναριογράφος, ίσως!

Λίγο πιο κεί, μία αναβάτρια …καλπάζοντας στον αέρα πάνω από τον Σηκουάνα μετέφερε τη Σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων, που αυτή δεν εκλάπη μεν, ωστόσο στον ιστό αναρτήθηκε το πρώτον ανάποδα!

Δεν ήταν αυτή η μόνη σημαία που ταλαιπωρήθηκε. Όλες οι Σημαίες όπως και οι Σημαιοφόροι δεν προβλήθηκαν όσο θα έπρεπε καθώς έγιναν ένα με το τσούρμο πάνω στα καταστρώματα…

Κιτς παρέλαση; Το λες κι έτσι. Ευφάνταστη Τελετή; Αναμφίβολα. Φαντασμαγορική βραδιά; Μέχρις υπερβολής. Ολυμπιακό Πνεύμα; Ανύπαρκτο!

Αρχαίο Πνεύμα Αθάνατο, Αγνέ Πατέρα του Ωραίου του Μεγάλου και τ΄ Αληθινού!

Ποιος αμφιβάλει ακόμη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα ΕΠΡΕΠΕ να διεξάγονται μόνιμα στην Ελλάδα;