Αυστραλία – εκδήλωση: «Η διατήρηση της “ελληνικότητας” στην πολυπολιτισμική Αυστραλία»

Πολιτιστική-λογοτεχνική εκδήλωση με θέμα «Η διατήρηση της “ελληνικότητας” στην πολυπολιτισμική Αυστραλία», διοργανώνουν, η Δημόσια Βιβλιοθήκη Coburg, του Δήμου Merri-bek (πρώην Moreland City Council), σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας – Ενορία Coburg.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες ομιλητές θα εστιάσουν τον προβληματισμό τους στις δυσκολίες αλλά και τις δυνατότητες διατήρησης και προώθησης της Ελληνικής Γλώσσας, των ελληνικών Γραμμάτων, του ελληνικού πολιτισμού και της ελληνικής ταυτότητας στην αυστραλιανή ήπειρο, ενώ στο δεύτερο μέρος θα γίνει η παρουσίαση των δύο πρόσφατων βιβλίων του πολυβραβευμένου ομογενή συγγραφέα Γιάννη Βασιλακάκου «Το ανεμογκάστρι: Αποδελτιώνοντας την συντέλεια του κόσμου – Μαρτυρίες» (Εκδόσεις Οδός Πανός, Αθήνα, 2023 και «Η αντιστασιακή πεζογραφία της Επταετίας 1967-1974: Κριτική Μελέτη – 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση» (Εκδόσεις Οδυσσέας, Αθήνα, 2024).

Για πρώτη φορά στα παροικιακά πολιτιστικά δρώμενα, η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από μια αναδρομική έκθεση όλης της εκδοτικής παραγωγής του Γιάννη Βασιλακάκου, προκειμένου να εορταστεί η αδιάπτωτη παρουσία και απαράμιλλη συμβολή του στα ελληνικά γράμματα (Ελλάδος και Απόδημου Ελληνισμού) τα τελευταία 51 χρόνια (1973-2024).

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

  • Barbara Johnson (Βιβλιοθηκάριος – αρμόδια της συλλογής ελληνικών βιβλίων στη Βιβλιοθήκη Coburg)
  • Αιδεσιμολογιώτατος – Σακελλάριος π. Λεωνίδας Ιωάννου (Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Coburg)
  • Δρ Βασίλης Αδραχτάς (Πανεπιστημιακός, Λέκτορας Θρησκειολογίας – University of Western Sydney)
  • Δρ Γιάννης Βασιλακάκος (Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μελβούρνης, τ. Λέκτορας Νεοελληνικών, Διερμηνείας & Μετάφρασης – Deakin και RMIT Universities – Συγγραφέας)

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Τρίτη, 30 Ιουλίου, στις 6:30μμ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου – Ενορία Coburg (23-29 Victoria Street, Coburg Vic. 3058).

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πηγή: ertnews.gr