Κλείνει το εμβληματικό ομογενειακό εστιατόριο «Neptune Diner» στην Αστόρια

Νέα Υόρκη.- Κλείνει το εμβληματικό και ευρέως γνωστό ομογενειακό εστιατόριο «Neptune Diner» στην Αστόρια έπειτα από σαράντα χρόνια παρουσίας και προσφοράς καλού φαγητού τόσο στην Ομογένεια της Αστόριας, όσο και γενικότερα στην Ομογένεια της Νέας Υόρκης και στους Αμερικανούς πολίτες.

Το δημοφιλές ομογενειακό εστιατόριο άνοιξε για πρώτη φορά στην 31-05 Astoria Blvd. το 1984 από τον Πίτερ Κατσίχτη (Peter Katsihtis) και γρήγορα εξελίχθηκε σε έναν αγαπημένο τοπικό θεσμό.

Ο Κατσίχτης έχει ανοίξει άλλα δύο εστιατόρια Neptune, το Neptune II στη λεωφόρο Classon στο Μπρούκλιν το 2012 και το Neptune Diner στη λεωφόρο Bell στο Bayside το 2020. Το προσωπικό του εστιατορίου με έδρα την Αστόρια επιβεβαίωσε ότι και οι δύο τοποθεσίες θα παραμείνουν ανοιχτές.

Ωστόσο, η δημοφιλής επιχείρηση στην Αστόρια, γνωστή για την 24ωρη εξυπηρέτηση, το παραδοσιακό φαγητό του ντάινερ και τις ελληνικές σπεσιαλιτέ, θα κλείσει τις πόρτες της την Κυριακή μετά από πέντε χρόνια φημών σχετικά με το μέλλον της.

Οι φήμες για το κλείσιμο του Neptune άρχισαν να εμφανίζονται πριν από πέντε χρόνια, όταν η αρχική 35ετής μίσθωση του εστιατορίου έληξε τον Αύγουστο του 2019.

Ο Κατσίχτης απέρριψε τότε τις φήμες, δηλώνοντας ότι είχε πενταετή παράταση της μίσθωσης στο χώρο.

Αναγνώρισε επίσης ότι η πώληση του ακινήτου τον Οκτώβριο του 2018 μαζί με δύο παρακείμενα οικόπεδα είχε συμβάλει στις φήμες σχετικά με το επικείμενο κλείσιμο του εστιατορίου.

Το 2022, ο Κατσίχτης δήλωσε ότι το Neptune «δεν θα κλείσει ακόμη», αφού το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα τα σχέδια της MDM Development με έδρα την Αστόρια για την αναοριοθέτηση ενός τμήματος της 31ης οδού όπου βρισκόταν το εστιατόριο.

Το συμβούλιο ψήφισε 47-0 υπέρ του σχεδίου αναοριοθέτησης, δίνοντας στην MDM Development το πράσινο φως για την κατασκευή τριών κτιρίων κατοικιών στην ανατολική πλευρά της 31ης οδού.

Πηγή: «Astoria Post»/ekirikas.com