Θερμή υποδοχή Ελπιδοφόρου στον Αερολιμένα «Γλ. Κληρίδης»

Από αριστερά διακρίνονται οι Σάββας Τσίβικος, Γεώργιος Γεωργαντάς, Γιώργος Γεραπετρίτης και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας

Λάρνακα.-  Θερμή ήταν η υποδοχή που επεφύλαξαν οι ηγέτες της AHEPA, καθώς επίσης και η πρέσβης Κούλα Σοφιανού στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο κατά την άφιξή του το μεσημέρι της Κυριακής, 21 Ιουλίου 2024 στον Διεθνή Αερολιμένα «Γλαύκος Κληρίδης» της Λάρνακας.

Την ώρα της άφιξης του κ. Ελπιδοφόρου στην αίθουσα VIP του αεροδρομίου ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  Γεώργιος Γεωργαντάς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και οι Βουλευτές Σταύρος Καλαφάτης, Χρήστος Μπουκώρος, Ιωάννης Λοβέρδος, Θεοδώρα Τζάκρη, οι οποίοι αντάλλαξαν χειραψίες και φωτογραφήθηκαν με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Αμέσως μετά την αποχώρηση του υπουργού και των βουλευτών ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Σάββας Τσίβικος, προέβησαν σε δηλώσεις προς τα ομογενειακά μέσα ενημέρωσης και συγκεκριμένα τον Ορθόδοξο Παρατηρητή, την GreekNews USA και τις «Αναμνήσεις» και εστίασαν την προσοχή τους στον ιστορικό χαρακτήρα τόσο της επισκέψεως του Αρχιεπισκόπου, όσο και της άφιξης των 300 και πλέον αντιπροσώπων της AHEPA και των οικογένειών τους από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Ευρώπη, την Κύπρο και την γενέτειρα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Γιώργος Γεραπετρίτης. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Και αναφέραμε ιστορική την εν λόγω επίσκεψη του κ. Ελπιδοφόρου, καθώς είναι η πρώτη μετά την προ πέντε ετών χειροτονία του ως Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Προηγήθηκαν, όπως ανέφερε, δύο άλλες επισκέψεις με την πρότερη ιδιότητά του ως Μητροπολίτη Προύσης και ως αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος το πρωί του Σαββάτου χοροστάτησε του αρχιερατικού μνημοσύνου στον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Νέας Υόρκης, το οποίο είχε πανομογενειακό χαρακτήρα.

Σε πρώτο πλάνο ο κ. Σταύρος Καλαφάτης, ενώ καλωσορίζει τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Από αριστερά διακρίνονται οι Ιωάννης Λοβέρδος, Σταύρος Καλαφάτης, Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, Θεοδώρα Τζάκρη και ο β’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου, Γεώργιος Γεωργαντάς. Φωτογραφία: Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωtογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.

Πηγή:anamniseiws.net