Πολιτιστική «κατασκήνωση» για νέους από την Αυστραλία

Φωτογραφία αρχείου

Μελβούρνη.–  είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε νέους της διασποράς 18-25 ετών και στοχεύει στην προώθηση της Ελληνομάθειας και την καλλιέργεια βαθύτερων σχέσεων των νέων με την Ελλάδα. Η εξαιρετικά επιτυχημένη πρωτοβουλία αποτελεί συνεργασία της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ) και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά φέτος με νέους να επισκέπτονται τη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Είκοσι πέντε νέοι ελληνικής καταγωγής από όλη την Αυστραλία επισκέπτονται και φέτος τη Βόρεια Ελλάδα, σε μια περιοδεία που περιλαμβάνει επισκέψεις σε τοποθεσίες αρχαιολογικού, πολιτιστικού αλλά και ψυχαγωγικού ενδιαφέροντος, ενώ το πρόγραμμα πρόκειται σύντομα να επεκταθεί και στην Αττική.

O Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις σχετικά με το πρόγραμμα: «Η Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης – Βικτώριας και την Χ.Α.Ν.Θ, υλοποιεί το πρόγραμμα φιλοξενίας νέων από την Κοινότητα Μελβούρνης – Βικτώριας. Οι δύο προηγούμενες χρονιές ήταν εξαιρετικά επιτυχημένες και άφησαν τις καλύτερες αναμνήσεις στους νέους ομογενείς μας». Φέτος, στο πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και το οποίο πραγματοποιείται από 10-20 Ιουλίου σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Χαλκιδική και Ξάνθη, συμμετέχουν 25 νέοι και νέες, ηλικίας 18-25 ετών».

Ο κ. Χρυσουλάκης επιπλέον τόνισε την σημασία της μοναδικής αυτής ευκαιρίας: «Η φιλοσοφία της φιλοξενίας αυτής εμπεριέχει στοιχεία και εικόνες διαχρονικού ταξιδιού στην ιστορία, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική και τη γαστρονομία της περιοχής. Οι νέοι της Αυστραλιανής Ομογένειας θα έχουν μία μοναδική ευκαιρία να έχουν μία βιωματική επαφή με την Ελλάδα, να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και τις φυσικές ομορφιές της Μακεδονίας και της Θράκης».