Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Το δημοσίευμα κατά του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου.

Νέα Υόρκη.-  Στο στόχαστρο των τουρκικών ΜΜΕ βρέθηκε για μια ακόμη φορά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Αυτή την φορά με αφορμή την συμμετοχή και την προσευχή του κ. Ελπιδοφόρο την πρώτη ημέρα του εθνικού συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στο Μιλγουόκι.

Ο ενημερωτικός Ιστότοπος odatv στο άρθρο του με τίτλο: «Ποιος ευλόγησε τον Τραμπ;» και υπότιτλο «Στο συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, όπου εγκρίθηκε η υποψηφιότητα του Τραμπ, την εναρκτήρια προσευχή έκανε ο Ρωμιός Αρχιεπίσκοπος από την Κωνσταντινούπολη, Ελπιδοφόρος Λαμπριανίδης αναφέρει ότι αν και ο Λαμπριανίδης κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη, έχει χτίσει την πολιτική του ταυτότητα στον αντιτουρκισμό».  Βέβαια ο Ιστότοπος odatv απέφυγε να επισημάνει ότι η συμμετοχή και η προσευχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής γίνεται “κατά παράδοση” από την εποχή του κυρού Ιακώβου και αφορά την παρουσία και την προσευχή του εκάστοτε Αρχιεπισκόπου Αμερικής και στα δύο συνέδρια, τόσο των Ρεπουμπλικανών όσο και των Δημοκρατικών της Αμερικής.

Στο δημοσίευμα αφού τονίζεται το γεγονός της ανάπεμψης προσευχής υπέρ αποκαταστάσεως της υγείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ,  από την πρόσφατη τρομοκρατική επίθεση, σημειώνεται ότι  ο Αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε  το 1967 στο Bakırköy (σ.σ. Μακροχώρι), και διορίστηκε στις ΗΠΑ από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο το 2019, αφού υπηρέτησε ως διευθυντής της Ιεράς Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη. Στη συνέχεια παρατίθενται τα αντιτουρκικά, όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα, αισθήματα του Αρχιεπισκόπου, όπως η αναφορά του, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την 47η Κληρικολαϊκή  Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο San Dıego της Καλιφόρνιας,  στα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα και στην κατοχή της Κύπρου πριν  50 χρόνια.  Αλλά και ότι είχε αποκαλέσει την 19η Μαΐου «γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» κατηγορώντας την Τουρκία για το γεγονός, ενώ είχε παρευρεθεί και στη Μονή Σουμελά.

 

Με στοιχεία από anamniseis.net