Ναύγησαν οι συζητήσεις για την σύγκλιση στην Ομοσπονδία Νέας Υόρκης

 

Φωτογραφία: Αρχείο «Ε.Κ.»/Χ. Αθανασάτος

Νέα Υόρκη.- Ναυαγούν οριστικά οι συζητήσεις για την σύγκλιση στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με τα δυο διοικητικά κέντρα να ακολουθούν χωριστούς δρόμους και την συνέχεια να δίνεται στα δικαστήρια, βαθαίνοντας την κρίση στον ιστορικό δευτεροβάθμιο φορέα της οργανωμένης ελληνοαμερικανικής Ομογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» («Ε.Κ.»), η πλευρά Γεωργόπουλου, που λειτουργεί εκτός «Σταθακείου» και συγκρότησε πρόσφατα νέο Δ.Σ. με πρόεδρο τη Νομική Καστανά, διαρρέει ότι εισέπραξε αρνητική απάντηση στο αίτημα να διεξαχθούν ενιαίες εκλογές με το Καταστατικό του 2013, μη αναγνωρίζοντας τις αλλαγές που πέρασαν στην καταστατική Γενική Συνέλευση του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οπως προκύπτει από την ίδια πηγή, το Δ.Σ. υπό τον Δήμο Σιώκη, που εξελέγη μετά τις εκλογές που δρομολόγησε η Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, δεν έκανε δεκτό αυτό το αίτημα, με αποτέλεσμα η μήνυση που έχει καταθέσει η πλευρά Γεωργόπουλου να παραμένει ενεργή και οι προκαταρκτικές καταθέσεις να προχωρούν κανονικά, χωρίς να διαφαίνεται, τουλάχιστον επί του παρόντος, κάποια άλλη αναβολή.

Υπενθυμίζεται πως το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές, παρότι η πρώτη συνάντηση πριν από περίπου 10 μέρες είχε κριθεί εποικοδομητική, εκτραχύνθηκε εκ νέου, μετά την ένταση ανάμεσα στον Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και τον Γεώργιο Γεωργόπουλο, λίγο πριν την αποχώρηση του πρώην προέδρου, μαζί με τη Νομική Καστανά, από το Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο.

Κατόπιν τούτου, και μετά την διαφωνία για το Καταστατικό, το οποίο υπήρξε ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν στο τραπέζι, ο γραμματέας του Δ.Σ. υπό τη Νομική Καστανά, Αναστάσιος Καραγκούνης, ενημέρωσε τον πληρεξούσιο δικηγόρο πως οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν και να προχωρήσει κανονικά στις ένορκες καταθέσεις, τονίζοντας πως θα δρομολογηθούν οι διαδικασίες για να καλυφθούν τα νομικά έξοδα.

Την ίδια στιγμή, τα δυο Διοικητικά Συμβούλια προχωρούν παράλληλα ως διοικήσεις με κινήσεις εξωστρέφειας, θεωρώντας πως εκπροσωπούν κανονικά την Ομοσπονδία. Ηδη, το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τη Νομική Καστανά, με την σφραγίδα του φορέα, έγινε σπόνσορας της πρώτης εκδήλωσης για τις «Ελληνικές Βραδιές» της Πλατείας Αθηνών την περασμένη Τρίτη, ενώ το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Δήμο Σιώκη διοργανώνει κινηματογραφικές προβολές στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, προσκαλώντας το κοινό στις 19 Ιουλίου για μια ταινία που αφορά στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ασφαλώς, το μεγάλο ερώτημα είναι τι μέλλει γενέσθαι με την παρέλαση, με τη Νομική Καστανά να δηλώνει πως το δικό της Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει αυτήν που έχει αναλάβει καθήκοντα τα τελευταία δυο χρόνια, με πρόεδρο τον Φίλιπ Κρίστοφερ, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Σιώκη έχουν διαμηνύσει πως θέλουν μεγαλύτερη εμπλοκή στην διαδικασία.

Ρεπορτάζ:ekirikas.com