Τζο Μπάιντεν: Θετικός στον κορονοϊό – Ακυρώνει όλες τις εμφανίσεις του και επιστρέφει άμεσα στο Ντέλαγουερ

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια του προεκλογικού του ταξιδιού στο Λας Βέγκας ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Όπως έκανε γνωστό ο Λευκός Οίκος, ο Τζο Μπάιντεν έχει ήπια συμπτώματα.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιέρ ανακοίνωσε το θετικό τεστ του 81χρονου προέδρου, αφού ο πρόεδρος της UnidosUS, μιας λατινοαμερικανικής οργάνωσης για τα πολιτικά δικαιώματα, δήλωσε ότι ο Μπάιντεν δεν θα ήταν σε θέση να μιλήσει σε προγραμματισμένη εκδήλωση λόγω της διάγνωσης.

«Είναι εμβολιασμένος και με ενισχυτική δόση και βιώνει ήπια συμπτώματα», δήλωσε η Ζαν-Πιερ.

Ακόμα ανέφερε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί αεροπορικώς στο σπίτι του στο Ντέλαγουερ, όπου θα «αυτοαπομονωθεί και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου».

Ο δρ. Κέβιν Ο’Κόνορ, ο γιατρός του προέδρου, ανέφερε σε σημείωμά του ότι ο Μπάιντεν «παρουσιάστηκε με συμπτώματα στο ανώτερο αναπνευστικό σύστημα, που περιλαμβάνουν ρινόρροια (ρινική καταρροή) και μη παραγωγικό βήχα, με γενική κακουχία». Μετά το θετικό τεστ COVID-19, ο Μπάιντεν έλαβε το αντιιικό φάρμακο Paxlovid και πήρε την πρώτη του δόση, δήλωσε ο Ο’Κόνορ.

Ο 81χρονος έγινε γνωστό ότι νοσεί από κορονοϊό από ομιλητή στο ετήσιο συνέδριο της UnidosUS που μεταδόθηκε από το κανάλι του Λευκού Οίκου στο YouTube.

Ο Μπάιντεν επρόκειτο να μιλήσει στην εκδήλωση στο Λας Βέγκας στο πλαίσιο μιας προσπάθειας συσπείρωσης των ισπανόφωνων ψηφοφόρων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Unidos US, Τζάνετ Μουργκουία δήλωσε στους καλεσμένους ότι ο πρόεδρος έστειλε τη λύπη του και δεν μπορούσε να εμφανιστεί επειδή βρέθηκε θετικός στον ιό.

Ο πρόεδρος είχε προηγουμένως βρεθεί σε εστιατόριο στο Λας Βέγκας, όπου χαιρέτησε τους θαμώνες και ήταν προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη στο Univision.

Πηγή:enikos.gr