Πρίγκηπος: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και μουσική συναυλία για την επέτειο της Μητρόπολης Πριγκηποννήσων

Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία συμμετείχαν ιεράρχες εκ Κωνσταντινουπόλεως και Ελλάδος και στην οποία προέστη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, καθώς και μουσική συναυλία, επιστέγασαν τον εορτασμό της εκατοστής εκατονταετηρίδας της Μητρόπολης Πριγκηποννήσων.

Το παρών, τόσο στη Θεία Λειτουργία όσο και στη μουσική συναυλία, έδωσαν εκατοντάδες ομογενείς από την Κωνσταντινούπολη, τη Χαλκηδόνα, αλλά και από την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν δεσμούς με τα Πριγκηπόννησα, ενώ εκτιμούν ιδιαίτερα τον σημερινό τους ποιμενάρχη Μητροπολίτη Δημήτριο.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή 14 Ιουλίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Πριγκήπου. Παρέστησαν τοπικές αρχές, ενώ την Ελλάδα εκπροσώπησε ο γενικός πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη πρέσβης Κωνσταντίνος Κούτρας. Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε εόρτιο γεύμα.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της Λέσχης Ανατολής – Anadolu Kulubu – της Πριγκήπου, συναυλία της χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Χαραλαμπίδου και με σολίστ τον τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο οικείος ποιμενάρχης, Μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος.

Στη συναυλία παρέστησαν ιεράρχες του Θρόνου, τοπικές αρχές, Αρχοντες του Πατριαρχείου και πολύς κόσμος από την Πόλη και το εξωτερικό.

Πηγή: ekirikas.com

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ/SERGIOS EKSIYAN