Έλον Μασκ για Ευρωπαϊκή Επιτροπή : «Μας πρότειναν να λογοκρίνουμε το X για να μην βάλουν πρόστιμο»

Την δική του απάντηση έδωσε ο Έλον Μασκ στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που εκτιμά με γνωμοδότησή της ότι το κοινωνικό δίκτυο Χ (πρώην Twitter) του Αμερικανού μεγιστάνα «εξαπατά» τους χρήστες του και παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα «μπλε τικ» (blue checkmarks) που υποτίθεται ότι πιστοποιούν τις αξιόπιστες πηγές πληροφοριών.

Ελένη Τσολάκη: Η αντίδρασή της στο σχόλιο του Έλον Μασκ – «Ένα γλυκό φιλί να του στείλω»

Σε retweet που έκανε στη σχετική ανάρτηση της Ε.Ε., ο Μασκ αναφέρει πως η πλατφόρμα Χ έχει δεχθεί πρόταση για μυστική συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. “Εάν προχωρήσουμε σε “σιωπηρή” λογοκρισία, δεν θα μας επιβάλουν πρόστιμο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

Έλον Μασκ: Το σχόλιο για την Ελένη Τσολάκη και την πρόγνωση του καιρού – «Υπέροχος τρόπος να ξυπνάς στην Ελλάδα»

 

Ανοίγει ο… δρόμος για βαριά πρόστιμα

Σημειώνεται δε πως η Κομισιόν με την εν λόγω γνωμοδότηση ανοίγει τον δρόμο στην επιβολή βαριών προστίμων. Η Κομισιόν θεωρεί ότι η εταιρεία του Ίλον Μάσκ παραβιάζει τις υποχρεώσεις της για διαφάνεια σε σχέση με τις διαφημίσεις και την πρόσβαση στα δεδομένα της πλατφόρμας για τους ερευνητές.

«Το Χ έχει τώρα το δικαίωμα να υπερασπισθεί τον εαυτό του, αλλά αν επιβεβαιωθεί η άποψή μας, θα επιβάλουμε πρόστιμα και θα απαιτήσουμε σημαντικές αλλαγές», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος επίτροπος Ψηφιακής Οικονομίας Τιερί Μπρετόν.

Η προειδοποίηση είναι η πρώτη στο πλαίσιο του νέου Κανονισμού για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) ο οποίος ετέθη σε ισχύ τον περασμένο χρόνο για την προστασία των χρηστών από επικίνδυνο περιεχόμενο.

Η προειδοποίηση μπορεί να καταλήξει τους επόμενους μήνες σε οριστική απόφαση περί μη συμμόρφωσης, αν η εταιρεία δεν διορθώσει τα διαπιστωμένα ελαττώματα, και στην συνέχεια σε επιβολή οικονομικών κυρώσεων το ύψος των οποίων μπορεί να φθάσει το 6% του ετήσιου κύκλου εργασιών του Χ.

Πηγή: enikos.gr