Διάσταση απόψεων σε βασικά ζητήματα στην Ομοσπονδία. Στον “αέρα” οι συζητήσεις για λύση

Νέα Υόρκη.- Η ένταση ανάμεσα στους πρώην προέδρους Κλεάνθη Μεϊμάρογλου και Γεώργιο Γεωργόπουλο επισκίασε την πρώτη συνάντηση των εκπροσώπων των δυο διοικητικών κέντρων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, σε μια ύστατη προσπάθεια να βρεθεί σημείο επαφής και να διεξαχθούν ενιαίες εκλογές.

Ειδικότερα, όπως είχε αναφέρει προηγούμενο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», ο Γεώργιος Γεωργόπουλος και ο Δημήτριος Καλαμαράς είχαν συμφωνήσει προκειμένου να ξεκινήσουν συζητήσεις από μηδενική βάση, παρουσία δικηγόρων, στο πλαίσιο των οποίων δόθηκε και η αναβολή των ένορκων καταθέσεων (depositions) εν όψει της μήνυσης που έχει υποβάλει η πλευρά Γεωργόπουλου.

Κατόπιν τούτου, το απόγευμα της Δευτέρας, στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο, συναντήθηκαν, εκ μέρους του Δ.Σ. που εξελέγη από τη Διοικούσα Επιτροπή των πρώην προέδρων, ο πρόεδρος Δήμος Σιώκης και ο αντιπρόεδρος Δημήτριος Καλαμαράς και, από το Δ.Σ. της πλευράς Γεωργόπουλου, ο ίδιος ο κ. Γεωργόπουλος με τη νέα πρόεδρο, Νομική Καστανά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα», παρότι οι συζητήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ενθαρρυντικό κλίμα μεταξύ των συμμετεχόντων, παρατηρείται διάσταση απόψεων σε βασικά ζητήματα, που είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν, εν τέλει, θα γεφυρωθούν. Βάσει αυτού, ένα μεγάλο «αγκάθι» είναι το καταστατικό, με την πλευρά Γεωργόπουλου να μην αναγνωρίζει την εγκυρότητα της αμφιλεγόμενης καταστατικής Γενικής Συνέλευσης του περασμένου Δεκεμβρίου, σε μια διαδικασία κατά την οποία ελήφθησαν υπόψη επιστολικές ψήφοι, που αμφισβητήθηκαν έντονα.

Παράλληλα, μια σημαντική διαφωνία έγκειται και στη σύνθεση του μητρώου της Ομοσπονδίας, αναφορικά με τους Συλλόγους που θα ψηφίσουν στις εκλογές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος και η Νομική Καστανά πρότειναν η διαδικασία να προχωρήσει με τους Συλλόγους εκείνους που ήταν εγγεγραμμένοι στην τελευταία κοινώς αποδεκτή ψηφοφορία, το μακρινό 2018, όταν και προέκυψε η διοίκηση υπό τον Κλεάνθη Μεϊμάρογλου. Από την πλευρά τους, ο Δήμος Σιώκης και ο Δημήτριος Καλαμαράς έκαναν λόγο για ένα μητρώο που επήλθε από «μαγειρέματα», υποστηρίζοντας πως περιλαμβάνει συλλόγους – σφραγίδες, οι οποίοι εξυπηρετούσαν συγκεκριμένους σκοπούς παλαιών παραγόντων.

Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού για την Τετάρτη, γνωρίζοντας, ωστόσο, πως ο δρόμος για τη συμφωνία είναι μακρύς και δύσβατος.

Η ένταση

Σύμφωνα με μαρτυρίες, αμέσως μετά την έξοδο του Γεωργίου Γεωργόπουλου από την αίθουσα συνεδριάσεων, ξεκίνησε ένταση -αρχικά με ύβρεις- με τον πρώην πρόεδρο Κλεάνθη Μεϊμάρογλου, ο οποίος παραμένει στο Σταθάκειο ως «υπεύθυνος κτιρίου».

Στη συνέχεια, οι δύο άνδρες ήρθαν στα χέρια στην είσοδο του Σταθακείου. Το περιστατικό πήρε μεγάλες διαστάσεις, έχοντας ως αποτέλεσμα την επέμβαση της Αστυνομίας. Παρόλα αυτά, ουδείς από τους δυο άνδρες υπέβαλε μήνυση.

Μετά το συμβάν, ο Γεώργιος Γεωργόπουλος έφερε επιφανειακά τραύματα από γρατζουνιές και δαγκώματα, ενώ ο Κλεάνθης Μεϊμάρογλου υποστήριξε ότι γρονθοκοπήθηκε και δέχθηκε κεφαλοκλείδωμα.

«Είναι ένα περιστατικό το οποίο καταδικάζουμε απερίφραστα», ανέφερε, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» ο κ. Σιώκης.

Πηγή:ekirikas.com