Το διαδραστικό θεατρικό δρώμενο “Mysterion” στο Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης

Το Ελληνικό Μουσείο Μελβούρνης σε συνεργασία με την Medusa RPG παρουσιάζει το πρώτο του διαδραστικό θεατρικό δρώμενο, “Mysterion”, το Σάββατο, 13 Ιουλίου και ώρα 6-10 μ.μ..

Πρόκειται για μια καθηλωτική εμπειρία όπου οι συμμετέχοντες καλούνται να γίνουν μέλη μιας μυστικής κοινωνίας και να ανακαλύψουν τα μυστικά των Ελλήνων θεών μέσα από μια αλληλεπιδραστική περιπέτεια για όλες τις ηλικίες.

Το “Mysterion” καλεί τους επισκέπτες να μυηθούν σε μια μυστική κοινωνία και να αναλάβουν αποστολές που αποκαλύπτουν τα μυστικά της αθανασίας, προσφέροντας τους την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια συλλογική αφήγηση και επιλέγοντας τη δική τους πορεία μέσα στην ιστορία.

Κατά την άφιξή τους, οι επισκέπτες χωρίζονται σε δύο ομάδες: η μία αφοσιώνεται στον Άδη, τον άρχοντα του Κάτω Κόσμου, και η άλλη στην Περσεφόνη, τη θεά της Άνοιξης.

Κάθε συμμετέχων παραλαμβάνει κάρτες ικανοτήτων και μια μάσκα πριν μυηθεί στην κοινωνία των Μεδουσών μέσω ενός τελετουργικού έναρξης.

Το Ελληνικό Μουσείο μεταμορφώνεται σε έναν κόσμο εμπνευσμένο από τον Κάτω Κόσμο, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να εξερευνήσουν τις γκαλερί, να αλληλεπιδράσουν με μορφές από την αρχαία ελληνική μυθολογία και ιστορία, να αναλάβουν αποστολές και να λύσουν γρίφους για να αποκαλύψουν βαθύτερες ιστορίες.

Πηγή: Νέος Κόσμος