Κάηκε το Peter Pan Diner, Hwy, Bay Shore, NY

Φωτογραφίες από βίντεο που αναρτήθηκε στο ΥοuTube δείχνουν την προσθάθεια των δυνάμεων της Πυροσβεστικής να περιορίσουν την πυρκαγιά στο ομογενειακό εστιατόριο «Peter Pan».

Νέα Υόρκη.-  Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες, προκειμένου να σώσουν από την καταστροφή μια ιστορική ντάινερ ομογενειακής ιδιοκτησίας στην κομητεία του Σάφολκ, έδωσαν την Τρίτη οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μετά από ένα αναπάντεχο περιστατικό που συνέβη τα ξημερώματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του WABC, η Πυροσβεστική δέχθηκε κλήση περίπου στη 1:40 τα ξημερώματα, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια πυρκαγιά στο Peter Pan Diner, ιδιοκτησίας Πήτερ Λιντζέρη (Peter Lentzeres), στη διεύθυνση 999 Sunrise Hwy, Bay Shore, NY. Παρά το γεγονός ότι μια ικανή δύναμη επενέβη άμεσα, εντούτοις υπήρξε καθυστέρηση στην υδροδότηση και την έναρξη της επιχείρησης, αφού η παρακείμενη αντλία είχε απενεργοποιηθεί για τεχνικούς λόγους, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να αναζητήσουν κάποια άλλη, σε απόσταση τριών τετραγώνων από το σημείο.

Η μόνη θετική συγκυρία ήταν πως κατά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς δεν υπήρχε κανένας στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης. Σύμφωνα με τον Πήτερ Λιντζέρη, η ντάινερ είχε κλείσει ήδη από τις 11 το βράδυ και άπαντες είχαν ελέγξει τους χώρους, όπως συμβαίνει κάθε βράδυ, πριν αποχωρήσουν. Ο ίδιος, σε δηλώσεις του στο WABC,  ανέφερε πως δεν μπορούσε να πιστέψει πως το εστιατόριό του είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

«Η μάνατζέρ μου η Συλβάνια, η οποία είναι μια εκπληκτική μάνατζερ, με πήρε τηλέφωνο. Η σύζυγός μου απάντησε και ούρλιαζε πως η ντάινερ είχε πάρει φωτιά. Προσπαθούσε να με ξυπνήσει, εγώ νόμιζα πως ονειρευόμουν, ότι έβλεπα εφιάλτη», ανέφερε, με γλαφυρό τρόπο, στις δηλώσεις του, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η πυρκαγιά φαίνεται πως ξεκίνησε από την κουζίνα και επεκτάθηκε σε άλλα σημεία. Η επιχείρηση, η οποία, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, πραγματοποιήθηκε μετ’ εμποδίων, ήταν σύνθετη, καθότι οι πυροσβέστες έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να εισβάλλουν στους χώρους του εστιατορίου, το οποίο εκείνη τη στιγμή ήταν κλειστό.

Παρά το γεγονός πως δεν έχει γίνει ακόμη αποτίμηση των ζημιών, εκτιμάται πως ενδέχεται να χρειαστούν μήνες προκειμένου η Peter Pan Diner να είναι ξανά λειτουργική για να υποδεχθεί το κοινό.

Ανοικτή για 70 χρόνια

Η είδηση της καταστροφικής πυρκαγιάς στην Peter Pan Diner κινητοποίησε την τοπική κοινωνία, όπως επίσης και τους πιστούς πελάτες της, ορισμένοι εκ των οποίων είναι θαμώνες από την παιδική τους ηλικία, εδώ και δεκαετίες.

Αλλωστε, η Peter Pan Diner άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της το 1955 και επί δεκαετίες δεν υπήρξε μέρα που να μην εξυπηρετήσει το κοινό, αποτελώντας σήμα κατατεθέν για την περιοχή.

Πάντως, ο ιδιοκτήτης ξεκαθάρισε πως πρόθεση είναι οι ζημιές να αποκατασταθούν και η Peter Pan Diner να γιορτάσει ανοικτή τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της.

Πηγή:ekirikas.gr