Ισπανία – Γερμανία 2-1 στην Παράταση (Ολοκληρωμένο)

@2024 MANU FERNANDEZ/AP IMAGES
Με μία εκπληκτική κεφαλιά του Μερίνο στο 119′, η Ισπανία υπέταξε με 2-1 την οικοδέσποινα του Euro 2024 Γερμανία

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΑ ΗΜΙΤΕΛΙΚΑ ΤΟΥ ΕURO!

120+7′ Ολοκληρώθηκε μετά από παράταση

Ασύλληπτο φινάλε, με την Ισπανία να βρίσκει το δεύτερο γκολ στο 119′! Σέντρα του Όλμο με το δεξί πόδι από τα αριστερά, με τον Μερίνο να παίρνει εκπληκτική κεφαλιά και να αφήνει άγαλμα τον Νόιερ γράφοντας το 2-1 για την ρόχα.

Το 1-1 από την Γερμανία με σκόρερ τον Βιρτς στο 89′

Το 1-0 της Ισπανίας με σκόρερ τον Όλμο στο 51′

το 2-1 με σκόρερ τον Μικμέλ Μερίνο στο 119′

Το φύλαγαν για το τέλος… Ισπανία και Γερμανία κρατούσαν από έναν άσο για το φινάλε κανονικής διάρκειας και παράτασης, σε μια αναμέτρηση για γερά νεύρα. Οι δυο πιο φορμαρισμένες ομάδες του EURO 2024 παρουσίασαν αρετές και δεινοπάθειες στον αγωνιστικό χώρο της Στουτγκάρδης, όμως στο 90λεπτο η ισορροπία διατηρούνταν. Το γκολ του Βιρτς στο 89΄άλλωστε έστειλε στην παράταση το μεγάλο ματς (1-1), όμως η Ισπανία ξεπλήρωσε με το ίδιο νόμισμα τα Πάντσερ και με γκολ του Μερίνο στο 120΄ πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά εν αναμονή του μεγάλου νικητή ανάμεσα σε Πορτογαλία και Γαλλία.

Προβάδισμα με Όλμο και… παράταση στο θρίλερ

Αν και η Ισπανία από τα πρώτα λεπτά του αγώνα είδε τον Πέδρι να αποχωρεί τραυματίας δεν επηρεάστηκε ψυχολογικά και είχε την πρώτη ευκαιρία του αγώνα, όταν η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιαμάλ πέρασε δίπλα από τα δοκάρια (13΄). Προοδευτικά ωστόσο η Γερμανία αποκτούσε όλο και περισσότερο ρυθμό, προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και απείλησε για πρώτη φορά στο 21΄με προσπάθεια του Χάβερτς που εξουδετέρωσε ο Ουνάι Σιμόν.

Στο 35΄ο επιθετικός της Άρσεναλ δοκίμασε και πάλι την ετοιμότητα του Σιμόν, προτού η Ισπανία απαντήσει μετά από ώρα με μακρινό σουτ του Όλμο που έδιωξε δύσκολα ο Νόιερ. Ό,τι δεν κατάφερε ωστόσο σε εκείνο το σημείο, το πέτυχε νωρίς στο β΄μέρος. Έπειτα από συρτή πάσα του Γιαμάλ στο ύψος της περιοχής, ο Όλμο έπιασε το μονοκόμματο σουτ και σημάδεψε τη γωνία για να ανοίξει το σκορ.

Με την κλεψύδρα να αδειάζει η Γερμανία πήρε ρίσκα και μέτρα στο γήπεδο, έριξε προειδοποιητική βολή με δυνατό σουτ Άντριχ που έδιωξε ο Σιμόν (69΄) και άγγιξε ξανά το γκολ στο 77΄με προβολή του Φίλκρουγκ που κατέληξε στο κάθετο δοκάρι. Η Ισπανία είχε οπισθοχωρήσει εντελώς στο τελευταίο εικοσάλεπτο και είχε περιοριστεί σε έναν παθητικό ρόλο, πράγμα που πλήρωσε στο 89΄. Έπειτα από γέμισμα στην περιοχή ο Κίμιχ πήρε την κεφαλιά και γύρισε τη μπάλα προς τον αμαρκάριστο Βιρτς, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ ισοφάρισε για τη Γερμανία κι έστειλε το ντέρμπι στην παράταση.

Τα πρώτα δέκα λεπτά της παράτασης βρήκαν τις δύο ομάδες να παίζουν πολύ προσεκτικά και να αποφεύγουν ρίσκα στην επίθεση, με την κάθε ομάδα να έχει πάντως από μία καλή στιγμή μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους για να σκοράρει.

Πρώτη απείλησε η ομάδα του Ντε λα Φουέντε στο 104′, με το μακρινό σουτ του Ογιαρθάμπαλ που έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Νόιερ, με εκείνη του Νάγκελσμαν να απαντάει στο 105+1′, με το εξαιρετικό πλασέ του Βιρτς από το ύψος της μεγάλης περιοχής που έφυγε ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι της εστίας του Σιμόν.

Το δεύτερο μέρος της παράτασης βρήκε τους Γερμανούς να ωρύονται αρχικά για πέναλτι που δεν τους δόθηκε, όταν η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Κουκουρέγια μετά από δυνατό σουτ του Μουσιάλα, ενώ στο 109′ ξεσήκωσαν το κοινό τους με αντεπίθεση, με την κατάληξή της να βρίσκει τον Φίλκρουγκ να αστοχεί με σουτ εντός περιοχής.

Ισπανία (Λούις Ντε Λα Φουέντε): Σιμόν, Καρβαχάλ, Λε Νορμάν (46΄Νάτσο), Λαπόρτ, Κουκουρέγια, Ρόδρι, Φαμπιάν Ρουίθ, Γουίλιαμς (80΄Μερίνο), Γιαμάλ, Πέδρι (8΄Όλμο), Μοράτα (80΄Ογιαρθάμπαλ)

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Τα (80΄Μίλερ), Ράουμ (57΄Μίτελσταντ), Τσαν (46΄Άντριχ), Κρόος, Μουσιάλα, Σανέ (46΄Βιρτζ), Γκουντογκάν (57΄Φίλκρουγκ), Χάβερτς (91΄Άντον)

Πηγή:sport24.gr/gazzetta.gr