Φωτιές: Ολονύχτια μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και στη Χίο – Διάσπαρτες εστίες στο Ηράκλειο

Ολονύχτια θα είναι η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με τις φωτιές που έχουν εκδηλωθεί σε Χίο και Ηράκλειο Κρήτης.

Στα μέτωπα όπου μαίνονται οι φωτιές σε  Χίο και Ηράκλειο Κρήτης θα παρ όλη τη νύχτα οι πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σιδηρούντα Χίου

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς που καίει σε ορεινό κομμάτι στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας θα καταβάλλουν προσπάθειες όλη τη νύχτα για τον περιορισμό της φωτιάς.

Συγκεκριμένα οι επίγειες δυνάμεις που επιχειρούν είναι 154 πυροσβέστες με 27 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ, μηχανήματα έργου και εθελοντές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 6 άτομα, και συγκεκριμένα 5 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, 63χρονος άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε αγροτοδασική έκταση στη θέση Λάμπη της Τοπικής Κοινότητας Σιδηρούντας Χίου και του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 8.859,375 ευρώ.

Ο συλληφθείς κρατείται και θα οδηγηθεί σήμερα Τρίτη 2 Ιουλίου ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Χίου.

Η πυρκαγιά στο Κατωφύγι Ηρακλείου Κρήτης

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κατωφύγι Ηρακλείου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική αντιμετωπίζουν μικρές διάσπαρτες εστίες.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος 13 οχήματα.

Για την πυρκαγιά στην περιοχή Κατωφύγι εκδόθηκαν δύο μηνύματα από το 112.

Το πρώτο μήνυμα καλούσε τους κατοίκους να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη, ενώ το δεύτερο μήνυμα καλούσε όσους βρίσκονται σε Κατωφύγι και Ξενιάκο Κρήτης να απομακρυνθούν προς Πλατεία Εμπάρου.

πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ