Τσιμπήματα: Χαρούμενες ξύπνησαν σήμερα οι μελισσούλες μου…

Οι μελισσούλες μου πρωί-πρωί Κυριακή  ήτανε όλο χαρά. Αιτία η τιμητική διάκριση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής του καθηγητή Γιάννη Κορίνθιου,  για την προσφορά του στα Ελληνικά Γράμματα, από τo εξωτερικό! Ιδιαίτερα δε, για την έμπνευσή του να προτείνει, το 2014, στην Βουλή των Ελλήνων την νομοθέτηση  «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού».

Και όχι μόνο πρότεινε, αλλά και με συγκεκριμένες ενέργειες την στήριξε και την στηρίζει ακόμη, διοργανώνοντας μαθητικές εκδηλώσεις στην Ιταλία, στη Νάπολη, για τον εορτασμό της Ημέρας. Την «Ημέρα»  που  θεσμοθετήσαμε, αλλά δεν την …πολύ εορτάζουμε στην Ελλάδα!!!

Ωστόσο, όσο και εάν η απονομή του Χρυσού Σταυρού του Τάγματος της Τιμής αποτελεί υψίστη επιβράβευση από την Πολιτεία, μένει ακόμη να ολοκληρωθεί η Πρόταση του Γιάννη Κορίνθιου,  με ενέργειες για την ανακήρυξη της «Ημέρα» ως Παγκόσμιας,  από την ΟΥΝΕΣΚΟ.

Επίσης, ίσως θα έπρεπε να ξανασκεφθεί η Κυβέρνηση να «επανακολλήσει» την πρόταση του κ. Κορίνθιου στην αρχική της μορφή, τη σωστή, δομή της, λένε τώρα οι μελισσούλες μου…

Και δεν εννοούν τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο από την «επανασυγκόλληση» του «Πολιτισμού» στην πρόταση!  Άστοχα διαχωρίστηκε η Ελληνική Γλώσσα από τον Ελληνισμό Πολιτισμό από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2017,  όταν υλοποιήθηκε  η πρόταση Κορίνθιου.

Ελληνική Γλώσσα και Ελληνικός Πολιτισμός, πάνε μαζί. Όπως οι μελισσούλες με την κυψέλη τους!..