Μεγάλη φωτιά και στη Σταμάτα

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής στη Σταμάτα Αττικής. Για την πυρκαγιά έχουν σταλεί 4 μηνύματα από το 112 στους πολίτες.

Τα τέσσερα μηνύματα από το 112

Το πρώτο καλούσε σε ετοιμότητα τους κατοίκους
Το δεύτερο από Αμυγδαλέζα να πάνε προς πλατεία Σταμάτας μέσω λεωφόρου Σταμάτας
Το τρίτο από Γαλήνη προς Δροσιά μέσω λεωφόρο Σταματάς
Και το τέταρτο για Ροδόπολη προς λεωφόρο Σταμάτας προς Δροσιά

Σύμφωνα με πληροφορίες στη φωτιά στην Σταμάτα επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις, οι οποίες ενισχύονται διαρκώς. Στο σημείο έχουν φτάσει για να συνδράμουν στην κατάσβεση χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες ΟΤΑ. Στο σημείο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα

Από την Πυροσβεστική χαρακτηρίζουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Σταμάτα πολύ επικίνδυνη. Είναι σε δασική έκταση κοντά σε σπίτια.
Φωτιά στη Σταμάτα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη Λ. Μαραθώνος στο ύψος της συμβολής της με τγν Λ. Κωνσταντινουπόλεως στον Αγιο Στέφανο.
Μπαράζ μηνυμάτων από το 112 για την Σταμάτα

Στις 16:55 εστάλη νέοι μήνυμα 112 στους κατοίκους της περιοχής που καίει η πυρκαγιά ζητώντας από τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Αμυγδαλέζα Σταμάτας να απομακρυνθούν μέσω στη Λ. Σταμάτας προς την Πλατεία Σταμάτας.
Στις 17:15 περίπου εστάλη νέο 112 στην περιοχή της Σταμάτας αναφέροντας «Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Γαλήνη #Σταμάτας απομακρυνθείτε μέσω Λεωφόρου #Σταμάτας προς #Δροσιά ».
Στις 17:20 περίπου στα κινητά των κατοίκων της περιοχής ήχησε ξανά το 112. «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ροδόπολης Αττικής απομακρυνθείτε μέσω Λ. Σταμάτας προς Δροσιά».

Νωρίτερα οι κάτοικοι της περιοχής είχαν λάβει sms απο το 112 για να είναι σε ετοιμότητα.

«Δασική πυρκαγιά στη Σταμάτα Αττικής. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολοθουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.
Πηγή:  iefimerida.gr