Εκλογές Ομοσπονδίας από την πλευρά Γεωργόπουλου

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων, αυτή τη φορά από το Δ.Σ. Γεωργόπουλου, που θα λάβουν χώρα την Κυριακή στους Κομνηνούς. Φωτογραφία: «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ»

Νέα Υόρκη. Αύριο Κυριακή, 30 Ιουνίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ (τοπική ώρα), ανοίγουν οι κάλπες στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων «Οι Κομνηνοί» για τις εκλογές που έχει δρομολογήσει το Διοικητικό Συμβούλιο υπό τον Γεώργιο Γεωργόπουλο.

Στο τελικό ψηφοδέλτιο, το οποίο οριστικοποιήθηκε στα μέσα της εβδομάδας, υπήρξαν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με τις υποψηφιότητες που είχαν κατοχυρωθεί κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου. Στην πιο αξιοσημείωτη εξ αυτών, η πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής, Νομική Καστανά, υπέβαλε την παραίτησή της και αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο, ενώ τη συγκατάθεσή του για να συμπεριληφθεί μεταξύ των υποψηφίων έδωσε τελικά και ο ίδιος ο Γεώργιος Γεωργόπουλος, έστω κι αν έχει διαρρεύσει πως δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος του συγκεκριμένου σχήματος.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι θα είναι οι Στέφανος Αμανατίδης (Σύλλογος Ποντίων Κομνηνοί, Θεόδωρος Αστρινίδης (Ορφέας), Χαράλαμπος Γελαλής (Ασκληπιός), Γεώργιος Γεωργόπουλος (Πειραιώτες), Βίκτωρ Γκόρος (Χειμαρριώτες), Αναστάσιος Καραγκούνης (Κωσταράζιον), Ευδοκία Καραπάνου (Κάλυμνος), Νομική Καστανά (Panatha USA), Ευάγγελος Κατρακάζος (Πυθαγόρας), Πολύκαρπος Κοτρώνης (Ελευθέριανη), Παναγιώτης Λέκκα (Πύρρος), Κώστας Μάνεσσης (Πανερείκουσα), Γεώργιος Μεϊντάσης (Μιαούλης), Άννα Νότη (Χειμαρριώτες), Μιχάλης Παναούσης (Μίνωας), Βασίλης Πετράτος (Κάβο Μελανιός), Διονύσιος Πυλαρινός (Ζακυνθινοί), Γεώργιος Σερέτης (Ελευθέριανη), Νικήτας Θεολογίτης (Αμοργός), Απόστολος Τραμπάκουλας (Aγιος Δημήτριος Μέρικ), Κώστας Τσούκαρης (Aγιον Γάλας) και Γεώργιος Ξερακιάς (Αθηνά).

Παράλληλα, έγινε γνωστό πως, μετά την παραίτηση της Νομικής Καστανά, την προεδρία της Εφορευτικής Επιτροπής ανέλαβε ο Απόστολος Τομόπουλος, με τον Λάκη Παπαδόπουλο να παραμένει αντιπρόεδρος και την Αυγερινή Κατέχη με τον Δημήτρη Χρυσομαλλίδη ως μέλη.

«Καταληψίες στο Σταθάκειο»

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η σελίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης στο Facebook, η οποία ελέγχεται από πρόσωπο που πρόσκειται στο Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου, εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των μελών του προεδρείου που εξελέγη στο Σταθάκειο το Σάββατο του Λαζάρου, κάνοντας λόγο για «καταληψίες».

«Οι σημερινοί καταληψίες του Σταθακείου (3 πρώην πρόεδροι και οι 3 οπαδοί τους) διώκονται νομικά για τις πράξεις τους κατά της Ομοσπονδίας τα τελευταία 3 χρόνια. Θα θεωρηθούν προσωπικά υπεύθυνοι για τις ζημιές που έχουν προκαλέσει στην Ομοσπονδία και στην περιουσία της. Οταν έχουμε περαιτέρω εξελίξεις, θα σας ενημερώνουμε άμεσα.

Αυτά τα άτομα, τα οποία η πλειοψηφία τους δεν εκπροσωπεί κάποιον ενεργό σύλλογο, έχουν κάνει τα πάντα για να αποφύγουν τη συμφιλίωση και να προσπαθήσουν να το επιλύσουν ειρηνικά χωρίς τα δικαστήρια», ανέφερε, μεταξύ άλλων, η ανάρτηση.

Υπενθυμίζεται πως, στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, η Διοίκηση υπό τον Δήμο Σιώκη εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καλούσε τους Συλλόγους να αγνοήσουν τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα από το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο Γεωργόπουλου.

Πηγή:ekirikas.gr