Υποψήφιος βουλευτής ο ομογενής Τζον Αβλον

Νέα Υόρκη.- Ο ομογενής πρώην αναλυτής του CNN, Τζον Αβλον (John Avlon) θα είναι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για την 1η Βουλευτική Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, μετά την ευρεία νίκη του στις προκριματικές εκλογές, που διεξήχθησαν την Τρίτη 25 Ιουνίου.

Ειδικότερα, ο Άβλον συγκέντρωσε ένα ποσοστό της τάξεως του 69,79% και 19.206 ψήφους έναντι της εσωκομματικής αντιπάλου του, Νάνσυ Γκόροφ (Nancy S. Gorrof), η οποία, σύμφωνα με τους «New York Times», πριν από την εμφάνισή του, θεωρείτο το φαβορί προκειμένου να επιλεγεί ως υποψήφια του κόμματος.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Αβλον θα διεκδικήσει τη θέση του ομοσπονδιακού βουλευτή από τον σημερινό αντιπρόσωπο της 1ης Περιφέρειας, τον Ρεπουμπλικανό Νικ ΛαΛότα (Nick LaLota), ο οποίος είχε επικρατήσει με άνεση στις ενδιάμεσες εκλογές του 2022, αποσπώντας σημαντική υποστήριξη από συντηρητικούς και μετριοπαθείς ψηφοφόρους στο Ανατολικό Λονγκ Αϊλαντ, οι κεντρικές συνοικίες του οποίου περιλαμβάνονται στον σχετικό χάρτη.

Οπως είχε αναφέρει προηγούμενο ρεπορτάζ του «Εθνικού Κήρυκα», ο Τζον Άβλον έχει ελληνική καταγωγή και συγκεκριμένα από την Κέρκυρα και τη Σάμο, ενώ ένα κομμάτι της οικογένειάς του έχει ρίζες στον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης. Μοναδική εξαίρεση είναι η μητέρα του πατέρα του, η οποία ήταν αγγλικής και σκωτσέζικης καταγωγής.

Φωτογραφία: FACEBOOK

Από την πλευρά του, ο Νικ ΛαΛότα, ο οποίος είχε εκτιμήσει εξ αρχής πως ο Αβλον ήταν το φαβορί στις εσωκομματικές του Δημοκρατικού Κόμματος, είχε ξεκινήσει την προσπάθεια αποδόμησής του ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν είχε δηλώσει, σε ανύποπτο χρόνο, πως πρόκειται για ένα πρόσωπο που συνδέεται κατά κύριο λόγο με τις ελίτ και ουδεμία σχέση έχει με την περιοχή, παραθέτοντας το γεγονός ότι μετακόμισε σχετικά πρόσφατα και, συγκεκριμένα, το 2017.

«Ο Τζον Άβλον είναι ένας ελιτιστής από το Μανχάταν χωρίς δεσμούς με το Λονγκ Αϊλαντ, πέρα από το εξοχικό του στα Χάμπτονς. Ο Άβλον δεν ξέρει τίποτα για το Σάφολκ εκτός από τις κροκέτες στο Σαγκ Χάρμπορ και τα καλοκαιρινά πάρτι στο Μπριντζχάμπτον», είχε αναφέρει σκωπτικά ένας εκπρόσωπος της καμπάνιας του ΛαΛότα.

Η εκλογική συμπεριφορά της 1ης Περιφέρειας έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, παραμένει όμως πιο συντηρητική σε σχέση με την εν γένει εκλογική συμπεριφορά της Πολιτείας Νέας Υόρκης.  Χαρακτηριστική περίπτωση είναι πως στις προεδρικές εκλογές του 2020, όταν και ο Τζο Μπάιντεν είχε καταγράψει μια πειστική πλειοψηφία σε επίπεδο Πολιτείας, εντούτοις υπερίσχυσε του Τραμπ στη σύνθεση της 1ης Περιφέρειας μόλις κατά 0,2%.

Παράλληλα, παρότι πολιτικές επιτροπές προσκείμενες στο Δημοκρατικό Κόμμα θεωρούν πως η 1η Περιφέρεια μπορεί να αποδειχθεί ανταγωνιστική, οι πλατφόρμες εκλογικών αναλύσεων την παρουσιάζουν ως «likely Republican» («μάλλον Ρεπουμπλικανική»), δίνοντας σημαντικές πιθανότητες επανεκλογής στον ΛαΛότα.

Πηγή:ekirikas.com