Δεν τα κατέφερε ο Κων. Λαμπρόπουλος – Χωρίς αντίπαλο οι υπόλοιποι ομογενείς

Νέα Υόρκη. Δεν κατάφερε να κερδίσει τελικά το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την υποψηφιότητα στην 59η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας ο ομογενής Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος (Gus Lambropoulos), με τα μέλη να δίνουν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στη νυν εκλεγμένη, Κρίστεν Γκονζάλες (Kristen Gonzalez).

Ειδικότερα, με το 95% των εκλογικών τμημάτων να έχει ενσωματωθεί, η Γκονζάλες συγκέντρωσε μια άνετη πλειοψηφία σε ποσοστό 85%, με 14.091 ψήφους, με τον Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο να περιορίζεται στις 2.442 ψήφους και το 15%, παρά την έντονη προεκλογική εκστρατεία που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο.

Η Κρίστεν Γκονζάλες είχε το σημαντικό πλεονέκτημα της μαζικής υποστήριξης από την πλατφόρμα των Δημοκρατικών Σοσιαλιστών Αμερικής (Democratic Socialists of America – DSA) αλλά και προσωπικά της πανίσχυρης ομοσπονδιακής βουλευτή της 14ης Περιφέρειας -στην οποία υπάγονται και πολλές από τις συνοικίες που εντάσσονται στον αντίστοιχο χάρτη της 59ης της Πολιτειακής Γερουσίας- Αλεσάντρια Οκάζιο – Κορτέζ (Alexandria Ocasio – Cortez).

Η καμπάνια του Λαμπρόπουλου, η οποία ακολούθησε τη γραμμή των «Δημοκρατικών κοινής λογικής», εστιάζοντας αυστηρά σε καθημερινά θέματα, όπως η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η πρόσβαση στην εκπαίδευση και η βιωσιμότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κερδίζει μεν έδαφος σε μια περίοδο που ο πολιτικός διάλογος ευνοεί ανάλογες θέσεις, όμως δεν βρίσκει πάντα ευήκοα ώτα, ιδίως όταν το κοινό στο οποίο απευθύνεται εμφανίζεται αποστασιοποιημένο από την πολιτική επικαιρότητα.

Σε κάθε περίπτωση, το ποσοστό του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου ενδεχομένως να αποτελεί και μια αφορμή για συζήτηση σχετικά με την επιρροή της στήριξης της ελληνοαμερικανικής κοινότητας στην τοπική πολιτική και το κατά πόσον υπάρχουν πλέον περιθώρια να εκφραστεί με ενιαίες παρεμβατικές θέσεις.

Χωρίς αντίπαλο οι υπόλοιποι ομογενείς

Στην αντίπερα όχθη, οι υπόλοιποι ομογενείς εκλεγμένοι στην Πολιτειακή Βουλή και Γερουσία της Νέας Υόρκης είχαν ήδη εξασφαλίσει το χρίσμα σε Δημοκρατικό και Ρεπουμπλικανικό Κόμμα αντίστοιχα, με τις πιθανότητες να είναι συντριπτικά υπέρ της επανεκλογής τους το Νοέμβριο.

Ο λόγος για τον επί χρόνια αναπληρωτή επικεφαλής της Πολιτειακής Γερουσίας, Μιχάλη Γιάνναρη (Michael Gianaris), ο οποίος δεν είχε ούτε φέτος ενδοκομματικό αντίπαλο και αναμένει την ανανέωση της θητείας του στην 12η Περιφέρεια.

Το ίδιο ισχύει και για τον Ανδρέα Γουνάρδη (Andrew Gounardes), εκλεγμένο στην 26η Περιφέρεια της Πολιτειακής Γερουσίας, που επίσης αντιπροσωπεύει με συνέπεια ένα σημαντικό κομμάτι του Μπρούκλιν στα έδρανα του Ολμπανι, όπως και για τον Δημήτρη Σκουφή (James Skoufis), στην 42η Περιφέρεια.

Ανευ αντιπάλου έλαβε το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για την 64η Περιφέρεια της Πολιτειακής Βουλής ο Μιχάλης Ταννούσης (Michael Tannousis), συνεχίζοντας την παράδοση της Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) και του Ματθαίου Μυρώνη (Matthew Mirones), που εκλέγονταν στις ίδιες περιοχές.

Πηγή:ekirikas.com