Βαριές ποινές για την υπόθεση της Folli Follie στην οικογένεια Κουτσολιούτσου

Ποινές πολυετούς κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε Δημήτρη, Τζώρτζη και Αικατερίνη Κουτσολιούτσου

Πολυετείς ποινές κάθειρξης από 10 έως 17 χρόνια κάθειρξη ήταν η τιμωρία που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας στους πέντε κατηγορούμενου οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση της Folli Follie.

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο επέβαλλε τις εξής τελικές ποινές:

• Στον Δημήτρη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 17 ετών.

• Στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο: Κάθειρξη 11 ετών.

• Στην Αικατερίνη Κουτσολιούτσου: Κάθειρξη 10 έτη.

Στους άλλους δυο καταδικασθέντες συνεργάτες της οικογένειας Κουτσολιούτσου επέβαλε τις εξής ποινές: Στην Ε.Ν. 10 έτη κάθειρξης και στον καταζητούμενο Ιωάννη Μπεγέτη 15 έτη κάθειρξης.

Υπενθυμίζεται ότι αθώοι από όλες τις αξιόποινες πράξεις που τους έφεραν αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη κρίθηκαν οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι.

Πιο αυστηρές από την εισαγγελική πρόταση

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας είχε εισηγηθεί χαμηλότερες ποινές, πρόταση όμως που δεν έγινε δεκτή από τους δικαστές.

Από την πλευρά της η εισαγγελέας ζήτησε η ποινή να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα για όλους τους κατηγορουμένους.

Σε λίγη ώρα οι δικαστές θα αποφασίσουν για την ποινική μεταχείριση και το κρίσιμο ζήτημα της αναστολής για τους πέντε κατηγορουμένους.

Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου για τη Folli Follie, και οι 11 κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι από το αδίκημα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Στην συνέχεια το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή του Δημήτρη Κουτσολιούτσου για ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία, απάτη, χειραγώγηση της αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος από κοινού αλλά και για κατάχρηση προνομιακής πληροφορίας.

Για την Αικ. Κουτσολιούτσου το δικαστήριο ανακοίνωσε την ενοχή της κατά μετατροπή της κατηγορίας για συνεργεία σε απάτη από κοινού, χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η κατηγορούμενη κρίθηκε αντίθετα αθώα για την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τζ. Κουτσολιούτσος κρίθηκε αθώος για συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και αθώος για το αδίκημα της αυτουργίας σε πλαστογραφία. Αντίθετα κρίθηκε ένοχος για απάτη, χειραγώγηση αγοράς και ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Η κατηγορούμενη συνεργάτης της οικογένειας Κουτσολιούτσου κρίθηκε αθώα από το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και κατά μεταβολή της κατηγορίας ένοχη για συνεργεία σε πλαστογραφία, για συνεργεία σε απάτη από κοινού, συνεργεία σε χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Ακόμη ο καταζητούμενος Ιωάννης Μπεγιέτης κρίθηκε αθώος για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης και ένοχος για πλαστογραφία άμεση συνεργεία στη. Απάτη, άμεση συνεργεία στη χειραγώγηση αγοράς και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.