Πολλοί ομογενείς στην διαμαρτυρία για κατάστημα κάνναβης στο Μπρούκλιν

Στο κέντρο διακρίνονται οι Νικόλ Μαλλιωτάκη, Μιχάλης Ταννούσης και Alec Brook -Krasny. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Νέα Υόρκη.- «Το Μπέι Ριτζ λέει όχι», «Οκτώ χιλιάδες μαθητές λένε όχι», «Όχι στα καταστήματα κάνναβης στις γειτονιές μας» ήταν τα βασικά συνθήματα της διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 24ης Ιουνίου 2024, μπροστά στο πάλαι ποτέ «Pilo Arts» προκειμένου να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα στο Γραφείο Διαχείρισης Κάνναβης (Office of Cannabis Management) στον δήμαρχο και στην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Το «Pilo Arts» στεγαζόταν στα ισόγεια τριών κτιρίων (84-12, 84-14 και 84-16) επί της 3ης Λεωφόρου στην Μέκκα του ελληνισμού του Μπρούκλιν, όπως είθισται να αποκαλούμε το Μπέι Ριτζ. Οι ιδιοκτήτες του Elena Solitario και Paul Joseph Pastore αποφάσισαν να ενοικιάσουν τον χώρο σε εταιρεία που ασχολείται με το εμπόριο κάνναβης και η οποία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα υπερκατάστημα.

Τα καταστήματα κάνναβης είναι νόμιμα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια.

Στο κέντρο ο Σάντυ Βάλλας, ενώ συνομιλεί με άλλους ομογενείς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι ομογενείς που διαμένουν στην περιοχή έγειραν το θέμα στο Κοινοτικό Συμβούλιο και στην πρόσφατη ακρόασή τους κατάφεραν να πείσουν τους συμβούλους να ψηφίσουν κατά της δημιουργίας του καταστήματος στο Μπέι Ριτζ.

Εν τω μεταξύ οκτώ χιλιάδες μαθητές που φοιτούν στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία του Μπέι Ριτζ, μεταξύ των οποίων και το Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή» υπέγραψαν υπόμνημα μέσω του οποίου ζητούν από τις αρχές την ανάκληση άδειας λειτουργίας του εν λόγω καταστήματος.

Στην διαμαρτυρία παρέστησαν και μίλησαν η ομογενής ομοσπονδιακή βουλευτής Νικόλ Μαλλιωτάκη, ο ομογενής πολιτειακός βουλευτής του Μπέι Ριτζ και του Στάτεν Άϊλαντ Μιχάλης Ταννούσης και ο πολιτειακός βουλευτής του Κόνεϊ Άϊλαντ Alec Brook-Krasney.

Ομογενείς οι οποίοι συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, κατά της δημιουργίας καταστήματος κάνναβης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Και οι τρεις πολιτικοί εκλέγονται με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα και διεμήνυσαν ότι το νομοσχέδιο για την νομιμοποίηση της κάνναβης για ιδιωτική χρήση και την δημιουργία καταστημάτων κάνναβης το εισήγαγαν οι Δημοκρατικοί βουλευτές και το υπερψήφισε και ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής του Μπρούκλιν Άντριου Γουνάρδης.

Οι ομιλητές θεώρησαν απαράδεκτη την δημιουργία παρόμοιων καταστημάτων πλησίον των σχολείων και των εκκλησιών και υποσχέθηκαν ότι θα εισαγάγουν νομοσχέδιο το οποίο θα εμπεριέχει ρήτρες για την προστασία της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Οι διοργανωτές ζήτησαν από τους παρισταμένους να βομβαρδίσουν με μηνύματα τον δήμαρχο Έρικ Άνταμς, την κυβερνήτη Κάθυ Χόκουλ, τους δημοτικούς συμβούλους, τους βουλευτές και τους γερουσιαστές της περιοχής, καθώς επίσης και την πολιτειακή αρχή «Office of Cannabis Management» προκειμένου να ανατραπούν τα σχέδιά τους.

Ομογενείς οι οποίοι συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, κατά της δημιουργίας καταστήματος κάνναβης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ομάδα ομογενών, οι οποίοι συμμετείχαν στην διαμαρτυρία, κατά της δημιουργίας καταστήματος κάνναβης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την διαμαρτυρία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

To “Stop Work Order” το οποίο εξέδωσε η Τμήμα Πολεοδομία της Νέας Υόρκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

anamniseis.net