Ενεργός Συμμετοχή του Τμήματος 10 «Περικλής» στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AHEPA HELLAS

Θεσσαλονίκη.-  Πολυπληθής και δυναμική υπήρξε η συμμετοχή του Τμήματος 10 «Περικλής» Χολαργού στις εργασίες του επετειακού 25ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Περιφέρειας 25 της AHEPA το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14-15 Ιουνίου 2024 στη Θεσσαλονίκη.
Η Έναρξη του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε στον εμβληματικό χώρο της Ροτόντας, μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσσαλονίκης και περιέλαβε χαιρετισμούς και καλλιτεχνικό πρόγραμμα αφιερωμένο στον απανταχού Ελληνισμό, με παρουσία των τοπικών αρχών και αξιωματούχων της AHEPA από όλο τον κόσμο.


Το Συνέδριο τίμησε με την παρουσία και ομιλία του ο Γιάννης Χρυσουλάκης, Γενικός Γραμματέας Αποδήμου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.Το Τμήμα 10 εκπροσώπησαν 8 μέλη-αδελφοί του: ο Βαρδής Γωνιωτάκης Κορδεράς, επιχειρηματίας και past chapter president 2023-23, o Ιωάννης Παπαγιάννης Δρ. Νομικής, ο Νίκος Βασιλός στρατηγός ε.α., Παναγιώτης Καφατσάκης Ηλ/γος Μηχανικός, Μελέτης Μανώλης chapters’ secretary, Μιχάλης Ποθητός chapter’s warden, Χρίστος Κατηφόρης οικονομολόγος και chapter’s president, καθώς και ο Διαμαντής Γκολιδάκης καρδιολόγος και βουλευτής A’ Θεσσαλονίκης ο οποίος και απηύθυνε καλωσόρισμα και χαιρετισμό σε όλους τους Συνέδρους!Το Τμήμα 10 επίσης συμμετείχε ενεργώς, με 8 προσκλήσεις, στο επίσημο φιλανθρωπικό δείπνο στους κήπους του ΗΥΑΤΤ REGENCY Hotel τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν για την ανακαίνιση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας της Α’ Προπαιδευτικής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ.
Στο συνέδριο συμμετείχαν 28 Τμήματα από τα περίπου 45 ενεργά σε όλη την Ελλάδα και 130 σύνεδροι.
Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο “Σταύρος Κουγιουμτζής” του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. Γενικό θέμα του συνεδρίου ορίστηκε το:  «Ενσωματώνοντας την Αειφορία στην Καρδιά της Ανάπτυξης: Κριτήρια ESG, Μηχανισμοί Χρηματοδότησης και Αναπτυξιακές Στρατηγικές για το Μέλλον της AHEPA HELLAS».
Ο αδ. Παναγιώτης Καφατσάκης Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης του τμήματος παρουσίασε στους συνέδρους ενδιαφέρουσα ομιλία με θέμα: «Η αμμωνία ως καταλύτης στην πράσινη μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη: περιπτώσεις ελληνικού ενδιαφέροντος» η οποία χειροκροτήθηκε θερμά.
Παράλληλα, οι αντιπρόσωποι του Τμήματος 10, με υπεύθυνο τον Μελέτη Μανώλη νεοεκλεγέντα Γραμματέα το Τμήματος, είχαν αναλάβει την προώθηση και πώληση του Συλλεκτικού και Αναμνηστικού Μεταλλίου των 100 ετών της ΑΗΕΠΑ το οποίο εκδόθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος προς τιμήν της Ελληνικής Ομογένειας. Το ιστορικό μάλιστα της πρωτοβουλίας αυτής παρουσίασε στους συνέδρους ο Χρ.Κατηφόρης, οικονομολόγος στην Τράπεζα της Ελλάδος και υπεύθυνος υλοποίησης του έργου αυτού εκ μέρους της Περιφέρειας 25.
CHAPTER of the year εξελέγη το Τμήμα HJ-34 Κέρκυρας και 2o το Τμήμα HJ-26 της Λάρισας, ενώ το Τμήμα 10 κατετάγη 8ο με 10.836 μόρια. Της Επιτροπής επιλογής προήδρευσε ο Χρ. Κατηφόρης κατόπιν εντολής του Κυβερνήτου.
AHEPAN of the year, μεταξύ 5 ισαξίων υποψηφίων οι οποίοι όλοι βραβεύτηκαν από τον Κυβερνήτη Χρ. Καραπιπέρη, εξελέγη από την Επιτροπή υπό την προεδρία του Γιώργου Πλοκαμάκη PDG, o Νίκος Χατζής από το Τμήμα HJ-53 Αμαρουσίου, CEO της Eyeonix, Μέγας Χορηγός του Συνεδρίου, ενώ 2ος κατετάγη ο Χρ.Κατηφόρης, AHEPAN of the year του Τμήματος HJ-10 Περικλής, λόγω της μεγάλης του συμβολής στην προβολή και τα οικονομικά της οργάνωσης με την έκδοση του Συλλεκτικού Μεταλλίου της AHEPA.
Το συνέδριο εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Επανεξελέγη Κυβερνήτης Ελλάδος ο Χρήστος Καραπιπέρης για 2ο έτος τον οποίο όρκισε ο ύπατος Κυβερνήτης Περιοχής 10 (Περιφέρειες 25, 27, 28) Βασίλης Πετκίδης. Επίσης επανεξελέγησαν για 2ο έτος Αντικυβερνήτης: ο Δρ. Νίκος Δημητρόπουλος, Γεν. Γραμματέας ο Διονύσης Πολίτης και Ταμίας ο Βασίλης Καψάλης. Το μέλος του Τμήματός μας Χρίστος Κατηφόρης, μετά από 3 συνεχή έτη στο ΔΣ της Περιφέρειας ως Αντιπρόεδρος Κοινωνικής Ευθύνης (2021-23) και Αντιπρόεδρος Εκπαίδευσης (2023-24), επιστρέφει στο Τμήμα αφού εξελέγη Πρόεδρος σε αυτό για το 2024-25.
Το επόμενο 26ο ετήσιο Συνέδριο αποφασίστηκε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα υπό την κοινή οργάνωση των Τμημάτων της Αττικής: HJ-01, HJ-02, HJ-09, HJ-17, HJ-38 και HJ-55.

 

Tο Δ.Σ.  του Τμήματος HJ-10 “Περικλής”