Απίθανη ανατροπή για την Ουκρανία, η οποία κέρδισε με 2-1 τη Σλοβακία και όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά στον 5ο όμιλο

EURO 2024-5ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΟΥΚΡΑΝΙΑ: 1-2

Γήπεδο: Merkur Spiel-Arena 

Χαμός στον 5ο όμιλο. Η Ουκρανία έκανε τεράστια ανατροπή, κέρδισε τη Σλοβακία με 2-1 και πλέον οι δυο τους μαζί με τη Ρουμανία έχουν από τρεις βαθμούς και το Βέλγιο έχει μείνει στο μηδέν. Από ένα ημίχρονο οι δύο ομάδες με τη Σλοβακία να μπαίνει δυνατά και να προηγείται στο πρώτο μέρος και τους Ουκρανούς να κυριαρχούν στην επανάληψη.

Ο αγώνας

Με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνων ο Χαράσλιν άδειασε έναν αντίπαλο, πάτησε περιοχή κι έκανε το σουτ από αριστερά αλλά ο Τρουμπίν έδιωξε με τα πόδια και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η μπάλα στρώθηκε στον Σραντς κι εκείνος από δεξιά έκανε το σουτ στην κίνηση αλλά ο Ουκρανός γκολκίπερ είπε και πάλι όχι.

Στο 17’ ο Χάντσκο εκτέλεσε το φάουλ και ο Τρουμπίν έδιωξε ξανά αλλά στο επόμενο λεπτό ο Χαράσλιν έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Σραντς με κεφαλιά στο πίσω δοκάρι έγραψε το 1-0.

Στο 28’ ο Ντόβμπικ έκανε όμορφη ενέργεια και σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Πέκαρικ έσωσε με τάκλιν και στο 29’ μετά από σουτ του Μούντρικ ο Γιαρμολένκο έβαλε την προβολή από κοντά αλλά αστόχησε.

Στο 34ο λεπτό ο Τίμτσικ έκανε το συρτό σουτ από δεξιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο απέναντι δοκάρι και στο 36’ μετά από βαθιά μπαλιά ο Μούντρικ πάτησε όμορφα στην περιοχή και πλάσαρε από πλάγια αλλά ο Ντουμπράβκα είχε προλάβει να βγει και να καλύψει.

Στο 43’ ο Ζιντσένκο εκτέλεσε το φάουλ από πλάγια θέση αλλά ο Ντουμπράβκα απομάκρυνε και στο 44’ μετά από λάθος του Μπράζκο ο Χαράσλιν έκανε το συρτό σουτ λίγο έξω από την περιοχή και ο Τρουμπίν έβγαλε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 51’ ο Μούντρικ σέντραρε από αριστερά αλλά ο Ντόβμπικ έπιασε πολύ άστοχη κεφαλιά εξ επαφής αλλά στο 54’ ο Ζιντσένκο έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Σαπαρένκο με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 1-1.

Στο 74ο λεπτό η Ουκρανία βγήκε στην κόντρα, ο Γιάρεμτσουκ άνοιξε αριστερά στον Μούντρικ που έκανε από πλάγια θέση το σουτ και ο Ντουμπράβκα έσωσε με το γόνατο ενώ η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι.

Και τελικά στο 80ο λεπτό ο Σαπαρένκο έκανε το γέμισμα για τον Γιάρεμτσουκ, εκείνος κατέβασε και με όμορφο τσίμπημα πρόλαβε την έξοδο του Ντουμπράβκα κι έγραψε το 1-2. Στο 90+2′ μετά από κόρνερ ο Βάβρο έπιασε αέρα από το πέναλτι.

Ο πρωταγωνιστής: Μίκολα Σαπαρένκο

Τα έκανε όλα ο άσος της Ντιναμό Κιέβου. Ο Σαπαρένκο βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και πλάσαρε σωστά για το 1-1 στο 54ο λεπτό ενώ στο 80΄έβγαλε και την ασίστ στο γκολ του Γιάρεμτσουκ. Αγωνίστηκε στη δεξιά πλευρά και δεν αντιμετώπισε κανένα θέμα αμυντικά.

Ο αφανής ήρωας: Ανατόλι Τρουμπίν

Ο γκολκίπερ της Μπενφίκα έκανε ότι μπορούσε. Στο πρώτο μέρος σταμάτησε εντυπωσιακά δύο σουτ του Χαράσλιν κι ένα του Σραντς και κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Στο 2ο μέρος δεν χρειάστηκε σε πολλές φάσεις.

Η απογοήτευση: Αρτέμ Ντόβμπικ

Σε ρηχά νερά σε ακόμη ένα ματς ο φορ της Τζιρόνα, με την οποία έβγαλε μάτια φέτος στην Ισπανία. Στο πρώτο μέρος είναι αλήθεια πως τροφοδοτήθηκε ελάχιστα αλλά τη μια φορά που πήρε την μπάλα έκανε επιθετικό φάουλ. Γενικότερα έχασε πολλές μάχες και ήταν αποκομμένος ανάμεσα στα στόπερ. Στο 51’ αστόχησε εξ επαφής με κεφαλιά και στο 67’ έγινε αλλαγή.

Οι ενδεκάδες

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα, Πέκαρικ, Βάβρο, Χάντσκο (67’ Σουσλόβ), Σκρίνιαρ, Ντούντα (60’ Μπένες), Λομπότκα, Κούτσκα, Σραντς (86’ Σάουερ), Χαράσλιν (67’ Όμπερτ), Μπόζενικ (60’ Στρέλετς)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σέρχι Ρεμπρόβ): Τρουμπίν, Τίμτσικ, Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Ζιντσένκο, Μπράζκο (85’ Μαλινοβσκι), Σαπαρένκο (90+2 Ταλοβιέροβ), Σουντάκοβ, Μούντρικ (85’ Σίντορτσουκ), Ντόβμπικ (67’ Γιάρεμτσουκ), Γιαρμολένκο (67’ Ζουμπκόβ)

Διαιτητής: Μάικλ Όλιβερ. Βοηθοί: Στιούαρτ Μπαρτ, Νταν Κουκ (ΑΓΓ). 4ος: Σερντάρ Γκοζομπουγιούκ (ΟΛΛ). VAR: Ντέιβιντ Κόουτ (ΑΓΓ), Μπάστιαν Ντάνκερτ, Κρίστιαν Ντίνγκερτ (ΓΕΡ)