Αλεξανδρούπολη: Με 12 μαχαιριές δολοφόνησε τη σύζυγό του ο 81χρονος

Αλεξανδρούπολη.– Ακαριαίος ήταν ο θάνατος της 73χρονης γυναίκας στην Αλεξανδρούπολη, καθώς ο σύζυγός της την κατακρεούργησε με 12 μαχαιριές, όπως προκύπτει από την αυτοψία που πραγματοποίησε ο ιατροδικαστής στον τόπο όπου τελέστηκε το φρικτό έγκλημα.

Συγκεκριμένα, το θύμα δέχτηκε 12 μαχαιριές στον αριστερό ημιθωράκιο. Σημειώνεται ότι όταν οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σπίτι του ζευγαριού η γυναίκα ήταν ήδη νεκρή, πεσμένη σε πλάγια θέση. Κοντά της, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, βρέθηκαν ένα μαχαίρι κουζίνας και μία λίμα ακονίσματος μαχαιριών.

Ο 81χρονος δράστης εντοπίστηκε ξαπλωμένος στο μπαλκόνι, φέροντας τραύμα στο χέρι του, ενώ έβγαιναν αφροί από το στόμα του, καθώς είχε καταπιεί χλωρίνη για να βάλει τέλος στην ζωή του. Αμέσως ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δράστης του εγκλήματος.

Αφού συνελήφθη, διακομίστηκε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος στην παθολογική κλινική. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Αύριο αναμένεται η διενέργεια της νεκροψίας – νεκροτομής στη σορό της 73χρονης, ενώ οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ρίξουν φως στις αιτίες που όπλισαν το χέρι του ηλικιωμένου.

Η γυναικοκτονία αποκαλύφθηκε σήμερα το πρωί (Παρασκευή 21/6), ύστερα από δύο καταγγελίες γειτόνων που άκουσαν τον 81χρονο να βγαίνει στο μπαλκόνι και να καλεί σε βοήθεια, λέγοντας ότι σκότωσε την σύζυγό του και στη συνέχεια ήπιε χλωρίνη για να αυτοκτονήσει και αυτός.

Η βίαιη συμπεριφορά και η φαρμακευτική αγωγή

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από την μέχρι τώρα έρευνα των αστυνομικών αρχών, προκύπτει ότι ο 81χρονος είχε απασχολήσει την αστυνομία άλλες δύο φορές τον τελευταίο μήνα για βίαιη συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα, στις 5 Ιουνίου 2024, έγινε αναφορά στο αστυνομικό Τμήμα Αλεξανδρούπολης για παράβαση του νόμου περί ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος του εγγονού του. Ωστόσο, ο 81χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με προφορική εντολή εισαγγελέα. Σημειώνεται ότι η σύζυγος και η κόρη του ηλικιωμένου (μητέρα του εγγονού) είχαν ζητήσει μέσω του Αξιωματικού Υπηρεσίας από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, να διενεργηθεί ψυχιατρική εξέταση στον 81χρονο. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας έκρινε ότι την παρούσα στιγμή δεν κρίνεται σκόπιμη η παραπομπή του για ψυχιατρική εξέταση και θα κριθεί. Στις 17 Ιουνίου υποβλήθηκε η σχετική δικογραφία προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Λίγες ημέρες μετά απ’ αυτό το περιστατικό, το μεσημέρι της 16ης Ιουνίου 2024, το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε τηλεφωνική κλήση από τον δράστη, ο οποίος ανέφερε πρόβλημα με την κόρη και την γυναίκα του. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος. Ο ηλικιωμένος και η σύζυγός του ανέφεραν στους αστυνομικούς ότι είχε γίνει φραστικό επεισόδιο μεταξύ τους, επειδή ο 81χρονος δεν λάμβανε την φαρμακευτική αγωγή του. Οι εμπλεκόμενοι επιφυλάχθηκαν παντός νομίμου δικαιώματος.

Πηγη:enikos.gr