Μεγάλες μάχες στο Euro 2024

MATCHCENTER

ΤΕΛIKO τενις
Γιαν-Λέναρντ Στρουφ 2
Στέφανος Τσιτσιπάς    0

GROUP B

ΤΕΛΙΚΟ

20 Ιουν 22:00
Ισπανία–   1
Ιταλία–      0

“2 ΣΤΑ 2” ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ “16”

Η εθνική Ισπανίας ήταν εκτυφλωτική απέναντι στην Ιταλία και παίζοντας ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου πήρε τη νίκη με 1-0 με αυτογκόλ του Καλαφιόρι, για να σφραγίσει δικαιότατα την παρουσία της στη νοκ-άουτ φάση του Euro 2024.

Κακή και ιδιαίτερα άτυχη στιγμή για τον Καλαφιόρι. Στο 54ο λεπτό της αναμέτρησης της Ισπανίας με την Ιταλία για τη 2η αγωνιστική του 2ου Ομίλου του EURO 2024 ο Νίκο Γουίλιαμς έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Μοράτα έκανε έξυπνη γυριστή κεφαλιά, ο Ντοναρούμα έβαλε το χέρι του για να απομακρύνει αλλά από την κόντρα η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του 22χρονου στόπερ της Μπολόνια και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0.

Ακολούθως  ο ρυθμός έπεσε και το γεγονός αυτό επέτρεψε στην Ιταλία να πάρει τη μπάλα και να πιέζει την Ισπανία στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας την ισοφάριση.

Οι δύο προπονητές προχώρησαν σε αλλαγές για να έχουν φρέσκες τις ομάδες τους στο τελευταίο δεκάλεπτο, με την Ισπανία να έχει επιδείξει 16 τελικές (6 τελικές) έναντι μόλις 2 της Ιταλίας (καμία εντός εστίας).
Κοντολογίς, Ισπανία σημαίνει κατοχή και κυκλοφορία, Ιταλία σημαίνει… κατενάτσιο! Δυο διαφορετικές ποδοσφαιρικές σχολές που στην μεταξύ τους κόντρα τίμησαν και με το παραπάνω τις παραδόσεις τους! Στο μεγάλο ντέρμπι του 4ου ομίλου η Ισπανία αποδείχθηκε κυρίαρχη σε όλο το φάσμα του αγώνα και με τον Νίκο Γουίλαμς σε μεγάλα κέφια βομβάρδιζε τους οχυρωμένους Ιταλούς, οι οποίοι είχαν ως επιβλητικό τείχος τον αλύγιστο Ντοναρούμα. Με τον Καλαφιόρι ωστόσο σε ρόλο… Εφιάλτη και με αυτογκόλ που έδειξε το δρόμο στην Ισπανία, η Ρόχα πανηγύρισε μια δικαιότατη νίκη και μαζί την πρόκριση για τις 16 καλύτερες ομάδες του EURO 2024.

 

GROUP C

ΤΕΛIKO
Σλοβενία  1
Σερβία      1

Η Σλοβενία προηγήθηκε στο 69′ με τον Κάρνιτσνικ και ήταν πολύ κοντά σε μια σπουδαία νίκη, στο 95′ όμως ο Γιόβιτς έγραψε το 1-1 για τη Σερβία και η μάχη για την πρόκριση στους «16» του Euro 2024 πήρε φωτιά, με τις Αγγλία και Δανία να είναι οι άλλες δύο ομάδες του ομίλου.

Η νίκη αποτελούσε μονόδρομο και για τις δύο ομάδες και οι Σλοβένοι ήταν αυτοί που μπήκαν καλύτερα στο ματς, έχοντας την πρώτη τους τελική προσπάθεια στο 3′ με το δυνατό σουτ του Τσέριν που μπλόκαρε ο Ραΐκοβιτς και την πρώτη τους καλή στιγμή στο 7′ με το διαγώνιο σουτ του Μλακάρ που απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Σερβίας.

Η ομάδα του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς προσπαθούσε να βρει τα πατήματά της και είχε την κατοχή της μπάλας χωρίς όμως να ξέρει τι να κάνει με αυτή, όπως δείχνει και το γεγονός ότι στο πρώτο 25λεπτο δεν είχε καν τελική προσπάθεια… Η πρώτη ήρθε στο 27′ με την κεφαλιά του Βλάχοβιτς που μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Όμπλακ ενώ στο 31′, επίσης με το κεφάλι, ο Μίτροβιτς δεν βρήκε καλά τη μπάλα και την έστειλε άουτ.

Ήταν εμφανή, με λίγα λόγια, τα προβλήματα των Σέρβων στη δημιουργία, με τη Σλοβενία, από την άλλη πλευρά, να αγγίζει το γκολ στο 38′, όταν ο Έλσνικ εκτέλεσε εντός περιοχής στέλνοντας τη μπάλα στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σέσκο αστόχησε.

Στο 69′ έφυγαν στην κόντρα και ο Στογιάνοβιτς από αριστερά σέντραρε χαμηλά για τον Κάρνιτσνικ που πλάσαρε από κοντά για το 1-0!

Η Σλοβενία είχε πλέον το προβάδισμα και η Σερβία προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και είχε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 72′ με το σουτ του Μίτροβιτς στο οριζόντιο δοκάρι μετά τη σέντρα του Τάντιτς.

Η ομάδα του Στοΐκοβιτς δεν τα παράτησε πάντως, προσπάθησε μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης για την ισοφάριση και τελικά τα κατάφερε στο 96′: Εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά του Γιόβιτς, η μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 και η μάχη της πρόκρισης στους «16» έχει πάρει φωτιά!

ΤΕΛIKO
Δανία        1
Αγγλία      1

Αγγλία και Δανία πήραν από ένα βαθμό μετά το 1-1 στη Στουτγκάρδη, με τα τρία λιοντάρια να βολεύονται με το αποτέλεσμα καθώς μπορούν να βρεθούν στους “16” του Euro 2024 ακόμα και με ήττα. Κέιν και Χιούλμαντ οι σκόρερ των δύο ομάδων.

Ισόπαλη 1-1 έληξε η κρίσιμη αναμέτρηση της Αγγλίας με τη Δανία στο Deutsche Bank Park για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024, με το ίδιο σκορ που έληξε και ο αγώνας του ομίλου που προηγήθηκε μεταξύ της Σλοβενίας και της Σερβίας.

Τα τρία λιοντάρια πήραν κεφάλι στο σκορ στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς στο 19ο λεπτό. Μετά από εξαιρετική πάσα του Μπέλιγχαμ στον Γουόκερ και γύρισμα του μπακ της Σίτι στη μικρή περιοχή, ο Κέιν τροφοδοτήθηκε από την κόντρα και από κοντά σκόραρε.

Οι Δανοί απάντησαν στο πρώτο μέρος με την γκολάρα του Χιούλμαρντ, ο οποίος δοκίμασε το πόδι του από τα 28 μέτρα και με ένα εκπληκτικό σουτ από μακριά έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Πίκφορντ.

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν με καλύτερη το δοκάρι του Φόντεν στο 56ο λεπτό, ωστόσο το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος.

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ