EURO 2024: Πήρε “φωτιά” ο 2ος ‘Ομιλος

MATCHCENTER

ΤΕΛΙΚΟ
Γερμανία 2
Ουγγαρία 0

Η Γερμανία έγινε η πρώτη ομάδα που κλείδωσε το εισιτήριο για τους 16 του Euro 2024. Η οικοδέσποινα επικράτησε 2-0 της Ουγγαρίας στην “καυτή” Στουτγκάρδη, σ’ ένα ματς με εξαιρετικό ρυθμό και μεγάλες μονομαχίες.

Πρωταγωνιστής για τη Μάνσαφτ ήταν ο Ιλκάι Γκιντογκάν. Πρώτα σέρβιρε στον Μουσιάλα για το 1-0 της Γερμανίας στο 22′, ενώ στο 67′ μετατράπηκε σε εκτελεστή, για να πάρει την ασίστ από τον Μίτελστεντ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ.

Κάπως έτσι, η Γερμανία έφτασε τους έξι βαθμούς και είναι στους 16 (ακόμη και ως από τους καλύτερους 3ους). Από την άλλη, σε δύσκολη θέση είναι Ουγγαρία, η οποία έχει παραμείνει στο μηδέν.

ΤΕΛΙΚΟ
Σκωτία  1
Ελβετία 1
Ισοπαλία 1-1 ήρθε το ματς ανάμεσα στην Σκωτία και την Ελβετία, με τους Ελβετούς να κρατάνε στα χέρια τους το εισιτήριο για τη φάση των 16 του Euro και τους Σκωτσέζους να παραμένουν ζωντανοί. Ο Μακ Τόμινεϊ στο 13′ το 1-0, απάντησε ο Σακίρι στο 26′.
Χάρη στο πανέμορφο τέρμα του Σερντάν Σακίρι, η Ελβετία πήρε την πολύτιμη ισοπαλία από την αξιόμαχη Σκωτία (1-1) και – εκτός συγκλονιστικού απροόπτου – θα ακολουθήσει τη Γερμανία στα νοκ-άουτ του EURO 2024. «Ζωντανή» και η ομάδα του Κλαρκ.
ΤΕΛIKO
Κροατία 2
Αλβανία 2

Η μαχητική Αλβανία, που προηγήθηκε και είδε την Κροατία μέσα σε δύο λεπτά να κάνει το 2-1, άντεξε στην πίεση και με λυτρωτή τον Γιασούλα ισοφάρισε 2-2, εξασφαλίζοντας έναν σημαντικό βαθμό στον 2ο όμιλο που πήρε φωτιά.

Σ’ ένα ματς θρίλερ έτσι όπως εξελίχθηκε η ανώτερη Αλβανία άντεξε στην πίεση της Κροατίας στο δεύτερο μέρος και παρότι είδε την ομάδα του Ντάλιτς να κάνει το 1-2 με δύο γκολ σε δύο λεπτά, πάλεψε μέχρι τέλους και με λυτρωτή τον Γιασούλα, ισοφάρισε στο 90+5′ σε 2-2, βάζοντας φωτιά στον 2ο όμιλο.

Η Κροατία παρουσιάστηκε κατώτερη στο πρώτο μέρος, με την Αλβανία να είναι κυρίαρχη και να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα 0-1. Οι Κροάτες ολοκλήρωσαν το πρώτο 45λεπτο έχοντας μόλις μία τελική, με τον Θωμά Στρακόσια να μην απειλείται.

Η ομάδα του Σιλβίνιο βρέθηκε ωστόσο, στο δεύτερο μέρος με την πλάτη στον τοίχο, καθώς ο εορτάζων Κράμαριτς αρχικά ισοφάρισε στο 74′ για να κάνει στη συνέχεια ένα “δώρο” ο Γιασούλα και να δώσει προβάδισμα στην Κροατία.

Ο ίδιος όμως, παίκτης δεν είχε πει την τελευταία του κουβέντα και με τρομερό γκολ στο 90+5′ ισοφάρισε σε 2-2.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ