φωτιά στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου – Ζημιές σε σπίτια – Τρίτο μήνυμα από το 112: «Απομακρυνθείτε από Κίτσι προς Βάρη»

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης δήλωσε ότι η φωτιά έχει αρχίσει και μπαίνει στα σπίτια – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο – Εκκενώθηκε ο Ιππικός Όμιλος Βάρης και κατασκήνωση – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Σε εξέλιξη είναι μεγάλη  φωτιά  που ξέσπασε σε χαμηλή χορτολιβαδική έκταση στη Λεωφόρο Βάρη- Κορωπίου. Η φωτιά κινείται κοντά σε κατοικημένη περιοχή με διάσπαρτες κατοικίες και επιχειρήσεις και έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Λίγο μετά τις 14.20 το μεσημέρι τρίτο μήνυμα από το 112 εστάλη στους κατοίκους ζητώντας τους να απομακρυνθούν από το Κίτσι προς τον Βάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνεται κατασκήνωση που βρίσκονται παιδιά 3 σχολείων και απομακρύνονται με δικά τους λεωφορεία.

Επιπλέον, εκκενώθηκε ο Ιππικός Όμιλος Βάρης . Συγκεκριμένα, 22 άλογα μεταφέρονται στις σελίδες της Ομοσπονδίας στο Μαρκόπουλο.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωσταντέλλος είπε ότι η φωτιά έχει αρχίσει και μπαίνει στα σπίτια.

Ανέφερε πως πρόκειται για μία σύνθετη φωτιά που εξελίσσεται και πως η φωτιά έχει μπει σε δύο σπίτια – σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε.

Η φωτιά καίει ταχύτατα με τη βοήθεια ισχυρών ανέμων, ανέφερε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά ξεκίνησε σε ξερά χόρτα και επεκτάθηκε σε πάρκινγκ σκαφών. Νωρίτερα, λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι, νέο μήνυμα – δεύτερο –  εστάλη από το 112 στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απομακρυνθούν από Λαμπρικά προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι γεγονός που δυσκολεύει την επιχείρηση της κατάσβεσης.

Οι δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 54 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρης-Κορωπίου λόγω της εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή του Κορωπίου, προχώρησε η Αστυνομία.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στα εξής σημεία:

  • -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της Αγίας Μαρίνας προς την οδό Θερμοπυλών
  • -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου και Ηρακλειδών
  • -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αγίας Μαρίνας
  • -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από την λεωφόρο Αναργυρούντος
  • -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου από το ύψος της οδού Τσαγκαράκη στο ρεύμα προς Κορωπί
  • -Λεωφόρος Βάρης-Κορωπίου στη συμβολή της με την λεωφόρο Κορωπίου-αεροδρόμιου προς την παραλία.

Παράλληλα κλειστή είναι η έξοδος της Αττικής Οδού προς Κορωπί, Αγία Μαρίνα και Βάρη.

Το ΕΣΚΕ – ΕΚΑΒ έχει ενεργοποιηθεί και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή και με ασθενοφόρα και με Μοτοσικλέτες Ταχείας ανταπόκρισης. Επίσης με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ – ΕΚΑΒ), τέθηκε σε μέγιστη ετοιμότητα και το Ασκληπιειό Βούλας (εκτός από τα υπόλοιπα εφημερύοντα νοσοκομεία).

Πηγή: Skai.gr